Antena Meniu Search
x

Video De la hotel de 5 stele, la cazare din partea voluntarilor. Refugiaţii din Ucraina şi-au găsit adăpost în funcţie de posibilităţi

Hotelurile din Capitală sunt pline ochi de refugiaţi. Cei care au reuşit să fugă din Ucraina şi cu bani la ei şi-au luat camere la hotel. Mulţi spun că au făcut asta ca să nu ocupe locurile oferite de autorităţi, lăsându-i acolo pe refugiaţii fără posibilităţi financiare. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 05.03.2022, 22:06

Vezi și

Hotelurile de 4 sau 5 stele din Bucureşti sunt pline de refugiaţi. Parcările hotelurilor de 5 stele sunt pline de maşini de lux cu numere de Ucraina. Cei din industria hotelieră spun că în fiecare zi cazează la hotelurile din Capitală peste 100 de refugiaţi. Cei mai mulţi stau doar câteva zile în Bucureşti. 

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere: În momentul acesta, Bucureştiul e plin pentru că cererile de la refugiaţi sunt foarte multe şi se pare că vor mai veni. Hotelurile de 5 stele şi-au flexibilizat mult tarifele în perioada asta. 

Sonja Dive-Dahl, general manager: Acum cred că avem în jur de 30-40 de refugiaţi. Stau cam două zile, în medie. Cât a stat cel mai mult un refugiat? O săptămână. 

Poliţia a început să meargă la hoteluri pentru a avea o evidenţă.

Pe acelaşi subiect

În timp ce unii şi-au permis să plătească singuri chiar 1500 de euro pentru o noapte de cazare, alţii au ales hoteluri mai modeste. Pe Mohammad l-a prins războiul în Ucraina pentru că venise în vizită la rude. Acum este în Bucureşti şi caută un avion care să-l ducă acasă în Abu Dhabi. 

Rami Issa Mohammad: Pentru moment, eu plătesc.

Reporter: Cât plătiţi pentru o noapte?

Rami Issa Mohammad: 200 de lei, adică 55 euro. 

Şi Joshua s-a cazat la hotel. 

Joshua: Am fugit din Ucraina joi dimineaţa. M-am cazat la un hostel. Sunt femei şi copii care au nevoie de centrele gratuite mai mult decât mine. 

Ambasadele au venit în ajutorul refugiaţilor

Alţi refugiaţi au fost ajutaţi de ambasade pentru a sta la hotel gratuit. Cei mai mulţi nu ştiu când vor pleca din Bucureşti. 

''La gară trebuie să ne ducă, să ne trimită în alta parte.

Aţi fost cazat aici?

Da. Două zile. De aici ne trimit în altă parte.''

Nu numai hotelurile din Bucureşti sunt pline ci şi cele din oraşele aproape de graniţă. 

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere: Sunt oraşele de la graniţa cu Ucraina..vorbim de Suceava, vorbim de Tulcea. A început să meargă lumea şi spre Constanţa. Mai este cerere pentru oraşele de la grainţa vestică: Timişoara, Arad, Oradea. 

Inclusiv hotelurile de pe Valea Prahovei se aglomerează. Iar cele de pe litoral ar putea fi deschise înainte de începerea sezonului estival.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » De la hotel de 5 stele, la cazare din partea voluntarilor. Refugiaţii din Ucraina şi-au găsit adăpost în funcţie de posibilităţi