Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De la mândria atletismului românesc, la ruină. Primarii promit de ani de zile un stadion modern de milioane de euro

A fost mândria atletismului românesc și a ajuns un șantier abandonat, inundat de buruieni și nepăsare. Vorbim despre stadionul din Predeal, în trecut una din cele mai căutate baze de pregătire sportivă, din țară. E locul în care un stadion nou, modern, trebuia să fie gata de aproape un an. Șantierul a început, dar a fost abandonat înainte să fie turnat primul metru cub de beton. 

de Claudiu Loghin

la 15.08.2024 , 08:38

Stadionul stațiunii Predeal a fost printre cele mai căutate baze sportive din țară: calitatea antrenamentelor de aici și facilitățile lui au făcut ca această bază sportivă să fie la înălțime nu doar la propriu. Stadionul a fost ridicat în perioada interbelică. Avea pistă cu zgură, pentru atletism, teren de fotbal și rugby, aparate de antrenament și tribune.

"Stațiunea climaterică Predeal s-a putut lăuda cu ceea ce chiar regele Carol al doilea a numit "o podoabă". La inaugurare vine regele Carol al II-lea, însoțit de fiul său, Mihai, mare voievod de Alba Iulia. Mihai dă chiar startul probelor pentru copii", ne spune Nicolae Pepene, istoric.

Loc de poveste ajuns ruină

Vezi și

Faima uneia din cele mai căutate baze sportive din România a pălit în timp. Astăzi, stadionul este o ruină. "Laboratorul de recorduri al atletismului românesc". Acesta este renumele pe care și l-a căpătat stadionul din Predeal. Acum, laboratorul este închis și nimeni nu mai doboară recorduri, în acest loc de poveste, situat între munţii Piatra Mare, Postăvarul și Bucegi.

Pe acelaşi subiect

"E jalnic, total jalnic. V-am zis, de doi ani e așa sau trei ani, nu știu cât are", mărturiseşte un localnic.

Administraţia promite un nou stadion

Salvarea bazei păreau să fie cele două milioane de euro, din care autoritățile au anunțat că vor ridica o bază sportivă nouă, cu terenuri de fotbal, volei, handbal, baschet și tenis. În plan erau şi o pistă de atletism, spații tehnice, dar și o tribună cu 500 de locuri. Vechiul stadion a fost demolat în 2002, dar șantierul s-a oprit imediat după demolare.

"Ar trebui să fie gata în 12 luni. De la data începerii lucrărilor. Asta nu pot să vă spun. CNI poate să vă răspundă", declară Marius Mateescu, viceprimar Predeal

Contactaţi de echipa Observator, reprezentanţii Companiei de Investiţii spun că, de fapt, lucrările vor putea începe doar după ce primăria Predeal se asigură că terenul unde va fi construită noua bază sportivă va fi conform standardelor.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » De la mândria atletismului românesc, la ruină. Primarii promit de ani de zile un stadion modern de milioane de euro