Antena Meniu Search
x

Video Debitul de la Satu Mare, istoric. Ministrul Mediului: ”E o minune că nu avem pierderi de vieți omenești. Viitura a venit noaptea!”

Minstrul Mediului, Tanczos Barna, spune că doar o minune a făcut ca inundațiile de la Satu Mare să nu fie soldate cu pierderi de vieți omenești, argumentând că viitura de noaptea trecută a fost una uriașă, cu un debit istoric.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.05.2021, 16:33

Vezi și

Tanczos Barna a mers la Satu Mare, unde a participat la împreună cu prefectul Altfatter Tamas la o ședință operativă de analiză a situației generată de inundațiile provocate de viituri în județ.

Tanczos Barna a spus că viitura din Satu Mare a  fost uriașă, cu un ”debit istoric de peste 70 de litri de apă în mai puțin de 3 ore”.

”În acest loc nu a mai fost un debit atât de mare. 70 de litri în timpul nopții, pentru o perioadă în care lumea stă în casă și doarme, e un pericol uriaș. E o minune că nu avem pierderi de vieți omenești. În casa alăturată locuiește o familie în vârstă și doamna a fost salvată de vecini”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Ministrul a transmis că situația în zonă s-ar putea repeta, în condițiile în care în zonă sunt așteptate precipitații abundente în următoarele ore.

”Sunt peste 800 de animale moarte, peste 1000 izolate și peste 100 de gospodării afectate. (...) În aceste gospodării vor veni comisiile pentru a pregăti procesele verbale de constatare a pagubelor. Este posibil ca situații similare să se repete, din păcate. Rolul nostru, al Ministerului Mediului și al Guvernului, este să centralizăm cât se poate de repede constatarea pagubelor”, a mai spus ministrul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Debitul de la Satu Mare, istoric. Ministrul Mediului: ”E o minune că nu avem pierderi de vieți omenești. Viitura a venit noaptea!”