Antena Meniu Search
x

Video Delia Matache, în stațiunea unde s-a prăbușit ghețarul Marmolada. Cântăreața a decis în ultima clipă să aleagă un alt traseu: "A fost o alegere spontană"

În stațiunea italiană unde s-a produs avalanșa soldată cu șase morți, nouă răniți peste 20 de dispăruți se afla și Delia Matache. Cântăreața a decis în ultima clipă să aleagă un alt traseu decât cel pe care a avut loc această tragedie.    

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.07.2022, 13:57

Vezi și

"A fost o alegere de traseu, ieri, spontană. Am zis să nu mergem pe acest ghețar. Mie mi-ar fi placut să merg acolo, fiind unul dintre cele mai înalte puncte din zona Dolomit și singurul ghețar din zona asta. Mi-ar fi plăcut să merg pe traseul ăstă, dar am ales un traseu la fel de spectaculos, fără ghețar, pe versantul opus. Ieri, în momentul în care am început traseul, căzuse parte din ghețar. Îl pozam și nu știam că a cazut. Fotografiam toată zona, ne bucuram de priveliști, nimeni nu știa că s-a întâmplat tragedia asta, pentru că nefiind de-ai locului nu cunoaștem foarte bine și nu ne-am dat seama că e ceva în neregulă cu forma de relief în sine", a declarat Delia Matache pentru Observator.

Avalanșă în Alpi: au fost reluate operațiunile de căutare

Operațiunile de căutare și salvare au fost reluate luni în Alpii italieni, în zona în care ieri s-a prăbușit un ghețar. Șase persoane au murit, nouă au fost rănite, iar alte peste 20 sunt date dispărute. Avalanșa a avut loc pe Marmolada, care are 3.300 de metri și este cel mai înalt vârf din Dolomiți, un lanț din estul Alpilor italieni care se întinde între regiunile Trento și Veneto.

Nu se știe cu exactitate ce a cauzat ruperea gheții, dar un val de căldură la începutul verii în Italia a dus la o creștere bruscă a temperaturii, inclusiv pe Marmolada.

Pe acelaşi subiect

Patru victime dintre cele șase victime au fost identificate luni, dintre care trei italieni, inclusiv doi ghizi alpini, și un altul din Republica Cehă, a relatat agenția de presă AGI, citând salvatorii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ceea ce-i privește pe turiștii români, informațiile sunt contradictorii. Deși se crede că în zona s-ar fi aflat doi turiști români, MAE anunță că până în prezent printre persoanele afectate de incidentul de la ghețarul Marmolada, din Italia, nu au fost identificați cetățeni români.

„Potrivit informațiilor preliminare obținute de la autoritățile italiene, până la acest moment, printre persoanele afectate nu au fost identificați cetățeni români. MAE precizează că procedurile de identificare a victimelor sunt în desfășurare, iar activitățile de căutare a persoanelor dispărute au fost suspendate temporar, pe fondul condițiilor meteorologice care nu permit accesul echipelor de salvatori în condiții de siguranță”, anunță MAE.

La Ambasada României de la Roma a fost constituită o celulă de criză, iar reprezentanții misiunii diplomatice și ai oficiilor consulare au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene și unitățile medicale din regiune, în vederea obținerii unor informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Delia Matache, în stațiunea unde s-a prăbușit ghețarul Marmolada. Cântăreața a decis în ultima clipă să aleagă un alt traseu: "A fost o alegere spontană"