Antena Meniu Search
x

Video Doi schiori au murit în Făgăraş după ce au fost surprinşi de avalanşă. Salvamontiştii avertizează că riscul de avalanşă e ridicat

Doi schiori au murit, ieri, în apropiere de cabana Bârcaciu, din Sibiu, după ce au fost surprinşi de o avalanşă. De altfel, salvamontişii au anunţat că în Carpaţii Meridionali riscul de avalanşă este foarte ridicat.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 06.03.2022, 09:09

Vezi și

Avalanşa s-a produs în Masivul Făgărăş, în zona superioară a cabanei Bârcaciu de pe versatul nordic. Au intervenit nu mai puţin de 16 salvatori montani din Sibiu. Cei doi schiori surprinşi de avalanţă au fost scoşi pe rând şi duşi iniţial la cabana Bârcaciu, apoi coborâţi la baza muntelui, dar din păcate nu s-a putut face nimic pentru salvarea lor.

Salvamontiştii avertizează asupra pericolului foarte mare de avalanşă, de grad 4, pe o scară de 1 la 5, la peste 1.800 de metri. E un strat de zăpadă proaspăt care nu are legătură cu stratul anterior. Astfel, acest strat se poate pune în mişcare foarte uşor şi poate pune în pericol viaţa celor care încearcă trasee la peste 1.800 de metri altitudine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Doi schiori au murit în Făgăraş după ce au fost surprinşi de avalanşă. Salvamontiştii avertizează că riscul de avalanşă e ridicat