Delicatesa care ar putea ajunge la 100 euro/kg din cauza crizei climatice. Producţia a scăzut deja cu 20%
Producerea de jambon iberic spaniol se află în pericol din cauza crizei climatice. Temperaturile ridicate şi precipitaţiile scăzute afectează ingredientul principal din dieta porcilor: ghindele din pădurile de stejar.
- Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. DETALII la Observator 13:00, ÎN DIRECT la Antena 1
- O dronă, posibil de origini militare, s-a prăbuşit la 12 km de Brăila. Localnicii spun că ar fi scos un sunet ciudat înainte de prăbuşire
Realizat exclusiv din carnea porcilor iberici, acest tip de jambon poate ajunge la suma de o sută de euro per kilogram. Animalele trebuie să se hrănească în ultimele luni de viaţă cu ghinde găsite în pădurile de stejar din vestul şi nord-vestul Spaniei.
În ultima perioadă, stejarii produc din ce în ce mai puţine ghinde din cauza secetei. Numai anul trecut, producţia de jambon a înregistrat o scădere de 20 la sută într-una dintre regiunile cunoscute pentru acest produs.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰