Video Delicatese tradiţionale din toată ţara şi voie bună la "Ziua Satului Românesc" din Capitală. Cu ce preparate s-au delectat participanţii
Ziua Satului Românesc a fost sărbătorită în acest weekend în Capitală. Cu un târg pe cinste, organizat la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti". N-au lipsit de acolo dansurile populare, voia bună şi nici delicioasele produse tradiţionale.
Spectacolul de la Muzeul Satului din Capitală a fost întreţinut de fanfară şi dansurile folclorice.
Preparate tradiţionale din toate regiunile ţării
Nu doar de muzică s-au bucurat cei prezenţi. Ci şi de preparate tradiţionale, aduse de producătorii din toată ţara. Şi au avut de ales din peste 100 de produse agroalimentare româneşti atestate tradiţional.
Silviu, comerciant târg: Telemea proaspătă, maturată, de oaie. Caşcaval maturat, caşcaval afumat, caş afumat, brânză de burduf, jumări, cârnaţi de porc, de viţel, muşchi neafumat, piept şi slănină.
- Marea Britanie ar fi purtat discuții secrete cu Rusia încă de la începutul războiului, pe canale diplomatice....
- Cum arată "dulapul-minune" care se transformă, în câteva secunde, în bucătărie, dressing, living sau birou
- Influențe franco-oltenești la Timișoara: foie gras, mămăligă și praz, în meniul special pregătit pentru...
Reporter Observator: Ce se vinde cel mai bine?
Silviu, comerciant târg: Toate s-au vândut bine.
Camelia, comerciant târg: Cozonac, chec, dulciuri de casă. Ăsta este produsul baigli. Cu nucă. Un produs asemănător cu cozonacul. Dar e cozonac nedospit la noi, în Ardeal. Untură, lapte, ouă, făină, zahăr. Îl facem cu tot dragul şi cu spor. La 75 de lei kg.
Mustul, la mare căutare
Nici mustul proaspăt n-a lipsit de la târg.
Adina Ionescu: Strugurii sunt din Vrancea, facem un amestec de struguri, să iasă un must dulce, aromat, să aibă şi culoare. Din hamburg, capşunică şi merlot. Şi mai băgăm fetească, să fie mai dulce. E 12 lei litrul.
Vizitatorii nu doar că au gustat, ci au şi cumpărat.
Participanţii s-au aprovizionat cu fructe de sezon
Vizitator: "Ne-a plăcut foarte mult. Am ieşit din casă la întâmplare. Dar ne-a plăcut. Am luat şi pâine caldă. Şi struguri."
Vizitator: "Mi-am luat, cum se vede, din toate câte puţin. Mere, prune, must, am luat 3 soiuri de mere. Sunt curios să văd cum sunt, faţă de cele din comerţ."
Evenimentul "Ziua Satului Românesc" se celebrează începând cu anul 2020 în ultima duminică a lunii septembrie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰