Antena Meniu Search
x

Video Delicatese tradiţionale din toată ţara şi voie bună la "Ziua Satului Românesc" din Capitală. Cu ce preparate s-au delectat participanţii

Ziua Satului Românesc a fost sărbătorită în acest weekend în Capitală. Cu un târg pe cinste, organizat la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti". N-au lipsit de acolo dansurile populare, voia bună şi nici delicioasele produse tradiţionale. 

de Redactia Observator

la 25.09.2023, 08:20

Vezi și

Spectacolul de la Muzeul Satului din Capitală a fost întreţinut de fanfară şi dansurile folclorice. 

Preparate tradiţionale din toate regiunile ţării

Nu doar de muzică s-au bucurat cei prezenţi. Ci şi de preparate tradiţionale, aduse de producătorii din toată ţara. Şi au avut de ales din peste 100 de produse agroalimentare româneşti atestate tradiţional. 

Silviu, comerciant târg: Telemea proaspătă, maturată, de oaie. Caşcaval maturat, caşcaval afumat, caş afumat, brânză de burduf, jumări, cârnaţi de porc, de viţel, muşchi neafumat, piept şi slănină.

Pe acelaşi subiect

Reporter Observator: Ce se vinde cel mai bine?

Silviu, comerciant târg: Toate s-au vândut bine.

Camelia, comerciant târg: Cozonac, chec, dulciuri de casă. Ăsta este produsul baigli. Cu nucă. Un produs asemănător cu cozonacul. Dar e cozonac nedospit la noi, în Ardeal. Untură, lapte, ouă, făină, zahăr. Îl facem cu tot dragul şi cu spor. La 75 de lei kg.

Mustul, la mare căutare

Nici mustul proaspăt n-a lipsit de la târg. 

Adina Ionescu: Strugurii sunt din Vrancea, facem un amestec de struguri, să iasă un must dulce, aromat, să aibă şi culoare. Din hamburg, capşunică şi merlot. Şi mai băgăm fetească, să fie mai dulce. E 12 lei litrul.

Vizitatorii nu doar că au gustat, ci au şi cumpărat. 

Participanţii s-au aprovizionat cu fructe de sezon

Vizitator: "Ne-a plăcut foarte mult. Am ieşit din casă la întâmplare. Dar ne-a plăcut. Am luat şi pâine caldă. Şi struguri."

Vizitator: "Mi-am luat, cum se vede, din toate câte puţin. Mere, prune, must, am luat 3 soiuri de mere. Sunt curios să văd cum sunt, faţă de cele din comerţ."

Evenimentul "Ziua Satului Românesc" se celebrează începând cu anul 2020 în ultima duminică a lunii septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Delicatese tradiţionale din toată ţara şi voie bună la "Ziua Satului Românesc" din Capitală. Cu ce preparate s-au delectat participanţii