Antena Meniu Search
x

Video Marea Britanie ar fi purtat discuții secrete cu Rusia încă de la începutul războiului, pe canale diplomatice. Lavrov pune gaz pe foc

Războiul cu Ucraina se va încheia pe câmpul de luptă, ameninţă ministrul rus de Externe. Serghei Lavrov a respins planul de pace al lui Zelenski şi a acuzat iar Occidentul că duce o campanie împotriva Moscovei prin intermediul Kievului. Declaraţiile lui vin la scurt timp după ce presa britanică a dezvăluit că diplomaţii Regatului Unit au purtat discuţii secrete cu ruşii încă de la începutul conflictului.

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 21:17

Vezi și

Prezent la Adunarea Generală ONU, Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite, Marea Britanie şi alte ţări că luptă direct împotriva Rusiei. Iar Ucraina şi preşedintele ei sunt doar intermediari. 

  • Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: (Zelenski) se plimbă prin lume şi cere bani, cere atenţie, cere arme. Formula lui Zelenski pentru pace poate fi descrisă în multe feluri, dar este complet irealizabilă. Este imposibil de implementat. Dacă ei spun că vom rezolva totul pe câmpul de luptă, hai să o rezolvăm pe câmpul de luptă. 

Lavrov a spus că Moscova a atacat Ucraina pentru că nu respectă drepturile minorităţii ruse

Papa Francisc acuză însă industria armamentului pentru conflict. În avionul care îl ducea acasă după vizita la Marsilia, Suveranul Pontif a părut că cere ţărilor să înarmeze armata lui Zelenski. 

Pe acelaşi subiect
  • Papa Francisc: Am văzut acum că unele țări dau înapoi și nu mai dau arme. Va începe un proces în care poporul ucrainean va fi martirizat, cu siguranță. Și asta e rău.

Presa de la Londra scrie că britanicii au purtat discuţii secrete cu Rusia încă de la începutul războiului. Întâlnirile au avut loc la Viena şi New York, pe teme precum criza cerealelor sau siguranţa nucleară. 

Un eventual acord de pace este de nerealizat în acest moment

Atacurile continuă cu ferocitate între cei doi combatanţi. O dronă a lovit sediul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei din oraşul Kursk. Acoperişul clădirii a fost distrus, dar nimeni nu a fost rănit.

Operaţiunea a avut loc la puţin timp după revenirea în ţară a lui Zelenski. Preşedintele ucrainean a făcut o mică oprire în Polonia, acolo unde a decorat o jurnalistă şi un doctor care au ajutat refugiaţii ucraineni. Niciun oficial polonez nu a fost prezent, semn că relaţiile dintre cele două ţări sunt tot mai reci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie ar fi purtat discuții secrete cu Rusia încă de la începutul războiului, pe canale diplomatice. Lavrov pune gaz pe foc