Antena Meniu Search
x

Video Cum arată "dulapul-minune" care se transformă, în câteva secunde, în bucătărie, dressing, living sau birou

Suntem printre proprietarii cu cele mai înghesuite locuinţe din Europa, iar asta cere soluţii inteligente de amenajare. La târgul de mobilă din acest weekend din Capitală, românii au căutat produse care să le rezolve problema spaţiului mic din case. Sistemul pocket, adică dulapul care ascunde orice piesă de mobilier, este noul răcnet în materie de sisteme de economisire a spaţiului. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 24.09.2023, 20:37

Vezi și

Cine vrea să nu mai aibă nici grija spaţiului, are nenumărate opţiuni de mobilier. Are nevoie însă şi de bani pentru că dotările inteligente costă. 

Mobilă pentru economie de spaţiu

"Dacă vorbim despre mobila de bucătărie, trendurile ne fac viaţa mai uşoară. De exemplu, acest frigider se închide singur după şase secunde. Iar la corpurile suspendate putem ajunge mult mai uşor după noile sisteme", arată Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Designerii au creat "dulapul-minune". În câteva secunde, se transformă în bucătărie, dressing, birou sau living, în funcţie de nevoile fiecăruia. "A fost gândit de noi în perioada pandemiei, pentru a ascunde părţi ale mobilierului pe care ulterior ne dorim să le arătăm", spune Andrei Minea, director general brand soluţii mobilă.

Pe acelaşi subiect

"O bucătărie ca aceasta, complet echipată, pleacă undeva de la 15.000 de euro. Sistemul în sine pleacă de undeva de la 5.000 de euro. Sistemele acestea se cer. Poţi să ai un perete care să nu-ţi zică nimic, dar când îl deschizi să ai un întreg univers", a precizat Ion Grătianu, manager firmă mobilă.

"E inovativ. Într-o garsonieră, îţi permite să ai o bucătărie, fără să vezi bucătăria  Cu atât mai multe spaţii de depozitare, cu atât mai fain!", crede un român. "Pentru acest motiv am venit şi noi: pentru a economisi spaţiu şi pentru a găsi variante cât mai minimal şi care să ne ajute să ne bucurăm de spaţiul apartamentului", spune altcineva.

Soluţii antistres, pentru un somn liniştit

Cei care vor să si personalizeze locuinţa pariază pe lemn. "Lemnul, piatra, linii simple, organice, nu foarte multe lucruri sofisticate, dar lucruri care până la urmă să-ţi dea o stare de bine în locuinţele noastre", explică Elena Birtoc, co-fondator brand mobilă.

Există şi soluţii antistres, pentru un somn liniştit. Salteaua cu burete din aloe vera, fabricată în România, costă 1.200 de lei şi are nenumărate proprietăţi. "Aloe vera ajută la reglarea temperaturii, noi fiind şi producători de burete folosim substanţa de aloe vera în procesul de producţie. Spuma de memorie preia şi greutatea corpului, este recomandată pentru cei care dorm pe o parte foarte mult", spune Carla Popa, administrator firmă saltele.

Deşi îşi doresc soluţii inovative pentru case, românii cumpără tot mai mult mobilă mai ieftină, din import, arată statisticile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Cum arată "dulapul-minune" care se transformă, în câteva secunde, în bucătărie, dressing, living sau birou