Antena Meniu Search
x

Demiteri în Cipru după dispariția mai multor persoane, printre care și două românce

Şeful poliţiei din Cipru a fost destituit de preşedintele republicii, în urma scandalului legat de primul criminal în serie din istoria acestei ţări. Autorităţile consideră că acesta a putut să ucidă, timp de câţiva ani, deoarece poliţia a neglijat să ancheteze dispariţia primelor victime. Printre ele, o româncă şi fiica ei

de Redactia Observator

la 04.05.2019, 12:10

Vezi și

Şeful poliţiei din Cipru a fost destituit de preşedintele republicii, în urma scandalului legat de primul criminal în serie din istoria acestei ţări. Autorităţile consideră că acesta a putut să ucidă, timp de câţiva ani, deoarece poliţia a neglijat să ancheteze dispariţia primelor victime. Printre ele, o româncă şi fiica ei, ale căror corpuri nu au fost încă găsite. Sute de oameni au participat la o manifestaţie de solidaritate cu victimele şi de protest faţă de atitudinea poliţiei. 

Oamenii acuză autorităţile că nu sunt în stare să protejeze femeile imigrante, din rândul cărora criminalul şi-a ales toate victimele. Poliţia cipriotă a recunoscut că dosarul privind dispariţia Liviei Bunea şi a fiicei sale a fost clasat după câteva luni. S-a considerat că se mutase, pur şi simplu, în altă localitate.

Aceeaşi soartă au avut-o anchetele asupra dispariţiei celorlalte femei despre care se ştie, acum, că au fost ucise: trei filipineze, fiica uneia din ele, al cărei tată era român, şi o femeie din Nepal

Poliţia este acuzată de discriminare faţă de imigranţi şi chiar de rasism, motive pentru care ministrul de interne şi şeful poliţiei şi-au pierdut funcţiile.

Căutările continuă în lacul toxic unde criminalul susţine că a aruncat cadavrele unor victime, inclusiv ale româncelor. Va fi pus în funcţiune şi un sonar, cu ajutorul căruia autorităţile speră că vor fi găsite cele două corpuri încă nerecuperate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Demiteri în Cipru după dispariția mai multor persoane, printre care și două românce