Antena Meniu Search
x

Deputatul PSD, Petre Florin Manole, amenințat de trei bărbaţi, într-o secție de Poliție din București

Deputatul PSD, Petre Florin Manole, a povestit pe Facebook cum a fost ameninţat şi înjurat de trei bărbaţi în Secţia de Poliţie nr 1 din Bucureşti. Acesta se afla la faţa locului chemat de o rudă care fusese de asemenea lovită şi ameninţată.

la 23.12.2018, 13:17
Deputatul PSD, Petre Florin Manole ameninţat într-o secţie de poliţie
Petre Florin Manole a fost amenințat într-o secție de Poliție din București - Facebook/ Petre Florin Manole

Deputatul PSD, Petre Florin Manole, a povestit pe Facebook cum a fost ameninţat şi înjurat de trei bărbaţi în Secţia de Poliţie nr 1 din Bucureşti. Acesta se afla la faţa locului chemat de o rudă care fusese de asemenea lovită şi ameninţată. Dat fiind faptul că nu există probe audio-video din secţie, Florin Manole a anunţat că i se va adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru remedierea situaţie.

Sunt la Secţia de Poliţie nr 1. Ascult cum sunt ameninţat de 3 indivizi: te omor, cuţite, ieşi afară să vezi tu, etc. Am venit aici pentru că o rudă, lovită şi ameninţată, m-a sunat - e dreptul său legal să facă asta. Mi-a spus că 3 bărbaţi îl ameninţă în secţia de poliţie şi îi e frică pentru că poliţiştii asistă pasivi. Am pus totul pe seama panicii: poate e speriat, poate exagerează. În zona de relaţii cu publicul, în faţa poliţistului de serviciu sunt ameninţat la rândul meu”, a povestit pe Facebook, deputatul PSD.

Manole menţionează de altfel că, dacă ar depune o plângere, nu poate aduce probe audio-video pentru că i s-a spus că supravegherea în interiorul secţiei este doar video, nu şi audio.

„Dar cazul meu e simplu. Nu mi-e frică. Ce fac însă alţii, mai vulnerabili, în alte cazuri? Le influenţează ameninţările declaraţiile pe care le fac? Sigur că da. E normal să te temi pentru siguranţa ta în secţia de poliţie? Sigur că nu. O să adresez o întrebare Ministrului de Interne: câte secţii au supraveghere audio-video? Câte nu au? Cum putem să remediem situaţia? Este imperativ să rezolvăm această problemă. Dacă ea există la Secţia nr 1, în centrul Bucureştiului, sigur există şi în alte părţi. Încrederea cetăţeanului în instituţii este o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii ameninţat în secţia de poliţie” a mai scris Florin Manole. 

Poliţia Capitalei precizează că ”un bărbat care şi-a declinat o calitate oficială” a vrut să asiste la audierea persoanelor implicate într-un incident reclamat de un taximetrist care ar fi fost lovit de un client, la Secţia de Poliţie nr 1, însă nefiind apărător al niciunuia dintre cei implicaţi, bărbatul a fost refuzat.

„Bărbaţii au fost conduşi la subunitatea de poliţie, unde s-a prezentat şi un alt bărbat, care şi-a declinat o calitate oficială, s-a recomandat prieten al persoanei vătămate şi care a insistat să fie de faţă la audierea persoanelor implicate. Având în vedere că acesta nu era apărător ales al vreuneia dintre persoane şi nici reprezentant legal, nu i s-a permis accesul. Ulterior, persoana a afirmat că ar fi fost ameninţată în holul secţiei de către bărbatul reclamat de către prietenul său, dar a refuzat să depună plângere în acest sens”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

”Încrederea cetăţeanului în instituţii este o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii ameninţat în secţia de poliţie” a concluzionat deputatul PSD. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Deputatul PSD, Petre Florin Manole, amenințat de trei bărbaţi, într-o secție de Poliție din București