Antena Meniu Search
x

Update Descinderi DNA la Poliţia Rutieră Botoşani. Şpagă între 100 și 400 de lei pentru agenţi, ca să-i ierte pe şoferi

Poliţiştii de la Rutieră din Botoşani au intrat în vizorul DNA. Mai multe percheziţii au loc acasă la poliţişti, dar şi la Serviciul Rutier.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 02.06.2021, 14:48

Vezi și

UPDATE 14: 20 - Potrivit unor surse din anchetă, șpaga pe care ar fi luat-o polițiștii de la șoferi era între 100 și 400 de lei. De asemenea, pe lângă acuzațiile de luare și dare de mită, în dosar mai apar favorizarea infractorului, falsificarea unor înscrisuri şi abuz în serviciu. 

Pe lângă sume de bani, anchetatorii au ridicat în timpul percheziţiilor şi hard disck-urile de la două aparate de radar, dar și înscrisuri de la etiloteste. Se presupune că agenţii iertau unii șoferi băuți (fie nu-i testau), şi nu-i amendau pe cei care erau prinși depăşind viteza legală.

Procurorii DNA şi ofiţerii DGA fac, miercuri, mai multe percheziţii la sediul IPJ Botoşani, Serviciul utier, dar şi la domiciliile unor agenţi suspectai de luare de mită.

Andreea Petrescu, reporter Observator: "În acest caz vorbim despre fapte de corupţie. Mai exact, luare şi dare de mită, spun procurorii DNA, care au făcut 20 de percheziţii în această dimineaţă, acasă la locuinţele angajaţilor Serviciului Rutier de la Botoşani. Rând pe rând, aceştia sunt aduşi şi la locul de muncă, pentru a fi continuare percheziţiile în birourile acestora. 

Pe acelaşi subiect

Cel puţin 14 mandate de aducere vor fi puse în executare, 14 persoane vor fi audiate la sediul DNA de la Suceava. Acolo, au ajuns deja fostul şef al Serviciului Rutier de aici de la Botoşani. Inclusiv maşinile cu radar sunt verificate de procurorii DNA".

Redăm mai jos comunicatul emis de Direcţia Naţională Anticorupţie:

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada  iunie – noiembrie 2020.

În cursul zilei de 02 iunie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 20 locaţii situate pe raza judeţului Botoşani, dintre care una este  sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Descinderi DNA la Poliţia Rutieră Botoşani. Şpagă între 100 și 400 de lei pentru agenţi, ca să-i ierte pe şoferi