Antena Meniu Search
x

Video Vasile și Gheorghe, polițiștii de frontieră care s-au rătăcit aproape de granița cu Ucraina, dau vina pe ceață pentru orele de dispariție

Doi polițiști de la frontiera cu Ucraina, locul unde de altfel se termina și Uniunea Europeană, au fost de negăsit 8 ore. Părinții și colegii s-au gândit la ce e mai rău, zona fiind ținta traficanților de tot felul. Până la urmă, cei peste o sută de colegi plecați în căutarea lor nu au știut dacă să fie fericiți, ori să râdă când au primit explicația pentru dispariție: polițiștii rătăciseră traseul din cauza ceții. Acum, la adăpost și limpeziți, învață geografie.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 01.06.2021, 19:45

Vezi și

Vasile şi Gheorghe patrulau aproape de frontiera cu Ucraina, în vârf de munte, pe Valea Ţibăului. Un traseu pe care l-au bătut de mii de ori în ultimul an. Ieri însă, ceaţa le-a dat busolele interne peste cap. 

N-au mai găsit drumul spre punctul de întâlnire pentru schimbul de tură de la ora 17.00.

Ion Tomoiaga, vicepreşedinte SNPR: ”Condiţiile sunt destul de grele, vremea e schimbătoare de la o oră la alta, pleci de jos cu soare, ajungi sus e ceaţă, ploaie, terenul e abrupt. Se pierde semnalul pe staţie, sunt momente în care rămâi fără semnal”.

Polițiștii de frontieră au fost găsiți într-un adăpost, după 8 ore de la dispariție 

Pe acelaşi subiect

Asta ar fi păţit şi cei doi poliţişti. Panicaţi, cu Ucraina în nord, Suceava în est şi Maramureş în Vest, Vasile şi Gheorghe s-au pitit într-un adăpost. Acolo au fost găsiţi 8 ore mai târziu, după căutări disperate.

Dan Benga, salvamontist: ”Au fost localizaţi undeva la un refugiu, la o stână părăsită, sunt ok. N-au fost acolo toată noaptea, au încercat să ajungă pe drumul pe care au venit”.

Salvamontişti, jandarmi, poliţişti și voluntari au plecat în căutarea lor

De fapt, poliţiştii erau o aruncătură de băţ de punctul de întâlnire cu colegii lor. Ar mai fi avut de urcat un kilometru şi apoi de coborât pe versantul opus. Doar că n-au mai reuşit să se orienteze. O sută de oameni au plecat să-i caute: salvamontişti, jandarmi, poliţişti, angajaţi ISU şi voluntari.

Iulia Stan, purtator de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: ”S-a luat legătura cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale în vederea localizării acestora”.

Dan Benga, salvamontist: ”Am primit apelul aseară la 21.45, ne-am organizat, am plecat spre Vişeu. Acolo era dimineaţă ora 3 şi un pic când am ajuns în zona respectivă. Ajungând sus la graniţa cu Ucraina, am intrat în pădure ca să curăţăm toată zona neştiind ce s-a întâmplat”.

Localnicii spun că zona este periculoasă pe ceață

Până şi mama unuia dintre poliţişti a plecat în căutarea lor şi i-a întrebat pe localnici dacă i-au văzut. Odată găsiţi, la adăpost, au fost duşi direct la spital.

Localnic: ”Dacă n-ai experienţă te pierzi. Şi eu sunt de aici din zonă şi mă pierd, apăi ei veniţi angajaţi noi”.

Bătrână: ”E izolat, fără case, na, mai ales când e ceaţă până în pământ. Ce să vezi? Și ei doi băieţi fără experienţă”.

Cei doi poliţişti, care practic au în grijă graniţe ale Uniunii Europene, au împreună patru ani de experienţă. Vasile are 28 de ani şi anul trecut s-a transferat de la Suceava la Vişeu de Sus. Colegul lui, Gheorghe, are 25 de ani, a terminat şcoala anul trecut şi de atunci e angajat la Poliția de Frontieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vasile și Gheorghe, polițiștii de frontieră care s-au rătăcit aproape de granița cu Ucraina, dau vina pe ceață pentru orele de dispariție