Antena Meniu Search
x

Video Descinderi cu scandal în Călărași, la societăţi care depozitează ilegal deșeuri metalice: "Dacă ne luaţi fierul, intrăm şi dăm la lume în cap"

Zeci de polițiști și jandarmi au descins, în această dimineață, în localitatea Sărulești din județul Călărași, unde autoritățile aveau suspiciuni că sunt depozitate ilegal deșeuri care ar urma să fie arse.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.05.2021, 13:55

Vezi și

În acest moment, pe raza localității Săruleşti Gară, la solicitarea  Garzii Naționale de Mediu, se află în desfăşurare o amplă acțiune pe linia protecției mediului. 

Sunt vizate sediile a 30 de societăți comerciale, bănuite de prelucrarea şi depozitarea ilegală a deşeurilor metalice,  aceste activități putând pune în pericol mediul înconjurător precum şi circulația de pe Autostrada A2 - "Autostrada Soarelui".

La această acțiune participă 180 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călăraşi şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța, 80 de polițişti din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Călăraşi, 20 de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, precum şi tehnică şi efective  din cadrul IGAV.

Tanczos Barna, prezent la acțiune

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, și șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, participă la acțiunea contra comerțului ilegal cu deșeuri din Sărulești, județul Călărași.

”E un exercițiu tactic, asta înseamnă că vrem să-l repetăm”, a declarat Berceanu, explicând că s-a ajuns în Sărulești după ce s-au studiat documente care arată ”cine plătește și cine primește marfa”.

”Este un loc unde se desfășoară activități ilegale de colectare și procesare de deșeuri”, a spus ministrul Mediului, explicând că este vorba de arderi ilegale.

”Fără doar și poate există rețele de crimă organizată în domeniul colectării și sortării, aceste rețele trebuie distruse”, a adăugat Tanczos Barna.

Șeful Grăzii de Mediu a spus că prin acțiunea de miercuri ”dăm un semnal acestei piețe ilicite și celor care o desfășoară. Avem o 180 de jandarmi. 65 de polițiști și 23 de comisari din Garda de Mediu”.

"Munca noastră este să prevenim astfel de depozite ilegale", a mai spus declarat Berceanu.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Bianca Iacob -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Descinderi cu scandal în Călărași, la societăţi care depozitează ilegal deșeuri metalice: "Dacă ne luaţi fierul, intrăm şi dăm la lume în cap"