Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Descoperire şocantă după o plângere pentru răpire și viol. Au fost implicați 300 de polițiști din București și mai multe județe

Percheziţii în București și mai multe judeţe, după o plângere pentru viol. Poliţiştii au deconspirat o întreagă reţea care falsifica haine. Totul a pornit după ce o tânără a reclamat că a fost răpită, violată şi bătută mai multe ore. Cercetările au scos la iveală că persoanele implicate aveau au o vastă activitate infracţională. 

De Redactia Observator la 07.04.2022, 13:54
Vezi și

Pornind de la o acuzație de viol, polițiștii au făcut 19 percheziții în București și mai multe județe din țară, între care Hunedoara, Timiș sau Constanța.

13 persoane reținute pentru viol, lipsire de libertate, lovire şi alte infracţiuni

Așa au descoperit o adevărată rețea, care falsifica haine de firmă

"Vorbim despre haine pe care aplicau logo-uri ale unor branduri renumite. În urma perchezițiilor, au confiscat mai bine de 8.000 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii. Unul dintre clienții acestei grupări era un medic din Capitală, despre care, ulterior, anchetatorii au aflat că ar fi vaccinat în fals. Au fost reținuți 13 persoane, una pentru viol, lipsire de libertate, lovire și alte violențe, o altă persoană pentru vaccinare în fals și alte 11 pentru contrafacere", a transmis reporterul Observator Cristina Filip.

Pe acelaşi subiect

Redăm mai jos, integral, comunicatul DGPMB:

În data de 6 aprilie 2022, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, peste 300 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratelor Județene de Poliție Constanța și Hunedoara, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Combatere a Crimei organizate, au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară în București și județele Hunedoara, Dolj, Timiș și Constanța, precum și mai multe mandate de aducere.

Cercetările au fost declanșate în urma unei sesizări privind săvârșirea infracțiunii de viol, lipsire de libertate și lovire sau alte violențe, în care o femeie reclama că a fost agresată sexual și  lovită pe parcursul mai multor ore. În urma administrării probatoriului în această cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că suspectul în cauză ar fi implicat și în alte fapte de natură penală, din domeniul infracționalității economico-financiare, în cauză, alături de Serviciul de Investigații Criminale al Poliției Sector 5, fiind delegat Serviciul De Investigare a Criminalității Economico Financiare al Poliției Sector 5. În baza probelor existente la dosarul cauzei au fost puse în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor mii de articole  considerate de lux :  peste     5000 de articole de îmbrăcăminte (geci, treninguri, hanorace, tricouri, etc) , peste 700 de perechi de  încălțăminte , 356 de parfumuri , 671 perechi ochelari de soare , aproximativ 80 de portofele, genți și curele  și mai multe ceasuri, toate susceptibil a fi contrafăcute și purtând însemnele unor mărci protejate; De asemenea, au fost identificate și ridicate peste 35.000 de  accesorii pentru îmbrăcăminte (nasturi, fermoare, capse, etichete, catarame) susceptibil a fi contrafăcute, toate   purtând însemnele unor mărci protejate, precum și peste 1.500 de metri bandă pentru geci, inscripționată cu numele unei cunoscute mărci. Au fost  identificate și indisponibilizate sume în euro și lei – peste 100.000  euro și aproximativ 35.000 lei.

În cadrul aceluiași dosar a rezultat că pe parcursul campaniei de vaccinare, un medic din București ar fi introdus în aplicația electronica date ce nu corespund adevărului, respective că ar fi imunizat mai multe persoane, cu un anumit tip de ser, fapt nereal.  În urma percheziției domiciliare efectuate a fost identificată  și ridicată în vederea continuării cercetărilor suma de 660.000 lei și 13.000 euro. În urma audierilor efectuate, la data de 07.04.2022, față de un număr de 13 suspecți, cu vârste cuprinse între 33 și 56, s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore. Cercetările sunt continuate de către Serviciile  Investigații Criminale și respectiv de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, lipsire de libertate, loviri sau alte violențe, contrafacerea unei mărci, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, fals informatic, fals intelectual, uz de fals și înşelăciune. Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Descoperire şocantă după o plângere pentru răpire și viol. Au fost implicați 300 de polițiști din București și mai multe județe