Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Descoperirea incredibilă făcută de un jandarm într-o pădure din Botoşani. Obiectul, vechi de peste 3.500 de ani

Un vârf de lance din bronz, cu o vechime estimată de peste 3500 de ani, a fost găsit de un jandarm din Botoșani în pădurea Tudora. Obiectul a fost predat Direcției Judeţene de Cultură Botoșani.

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 13:52

Descoperirea incredibilă făcută de un jandarm într-o pădure din Botoşani. Obiectul, vechi de peste 3.500 de ani Descoperirea incredibilă făcută de un jandarm într-o pădure din Botoşani. Obiectul, vechi de peste 3.500 de ani - IJJ Botoşani

Potrivit IJJ Botoșani, vârful de lance a fost găsit marți după-amiază de plutonierul Alexandru Corduneanu, lângă o veche potecă din pădurea Tudora. Jandarmul este pasionat de istorie și, în urmă cu un an, și-a cumpărat legal un detector de metale, pe care îl folosește în timpul liber în zone cu potențial arheologic.

"Un vârf de lance asemănător, cu o semnificație culturală și socială deosebită în epoca respectivă, a fost găsit în luna septembrie 2023 de un jandarm teleormănean la marginea unui câmp, sub un bulgăre de pământ", arată IJJ Botoșani.

Numele plutonierului Alexandru Corduneanu va fi scris lângă vârful de lance

Articolul continuă după reclamă

Numele plutonierului Alexandru Corduneanu va fi scris lângă vârful de lance, în momentul în care acesta va fi expus la Muzeul de Istorie Județean Botoșani, după expertizare.

Aceasta este a doua descoperire arheologică de valoare, în stare foarte bună de conservare, făcută de jandarmii botoșăneni în doar câteva zile, după ce plutonierul adjutant Cristian Comănescu a găsit o fibulă dacică de aur pe malul râului Siret.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Descoperirea incredibilă făcută de un jandarm într-o pădure din Botoşani. Obiectul, vechi de peste 3.500 de ani