Antena Meniu Search
x

Video Desfăşurare de forţe în Brăila pentru căutarea unei ursoaice cu pui. Misiunea nu a avut succes, oamenii alertaţi prin Ro-Alert

Desfăşurare de forţe în judeţul Brăila după ce o ursoaică şi puii ei au fost văzuţi de mai mulţi localnici plimbându-se în apropiere de gospodării. Autorităţile au emis două mesaje Ro-Alert pentru a anunţa oamenii să se ferească de animale. Echipajele de căutare au împânzit zona şi cu ajutorul echipamentelor speciale au luat urma sălbăticiunilor. Misiunea a fost fără succes. Urşii nu au fost găsiţi aseară, însă azi vor continua căutările.

de Adrian Obreja

la 03.02.2024, 07:18

Vezi și

Prima alertă s-a dat după ce ieri dimineaţă mecanicul unei locomotive a văzut ursoaica și puii, lângă linia de cale ferată a localităţii Făurei Sat. Bărbatul a sunat la 112 iar zona a fost imediat împânzită de autorităţi care au început căutările. Pe seară, însă, animalele ar fi ajuns în apropierea localităţii Jirlău. Ursoaica şi cei doi pui au fost văzuţi pentru a doua oară, în judeţul Brăila, aici lângă piciorul podului, peste râul Buzău, pe drumul judeţean 203J. După apelul la 112, a şi fost emis mesajul RO-ALERT.

Prezenţa urşilor în aceste zone ar fi o premieră

La faţa locului au ajuns patru echipaje de jandarmi, trei echipaje ale IPJ Brăila, un echipaj SMURD, echipe de voluntari și un medic veterinar. "Încercăm să nu permitem accesul animalului sălbatic în localitate, pentru a proteja populaţia şi animalele domestice, când lumina ne va permite, încercăm localizarea şi alungarea animalului", a declarat Gabriel Paraschiv, Jandarmeria Brăila. Animalele au fost căutate şi cu ajutorul a două camere cu termoviziune și un dispozitiv de vedere pe timp de noapte.

"Până la acest moment, nu a fost găsită, dar continuăm căutările", a declarat Ion Cristian, ISU Brăila. Căutările continuă şi astăzi, până când animalele vor fi găsite şi alungate. Prezenţa urşilor în aceste zone ar fi o premieră, deoarece nu a fost văzuţi până acum umblând atât de aproape de gospodării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Desfăşurare de forţe în Brăila pentru căutarea unei ursoaice cu pui. Misiunea nu a avut succes, oamenii alertaţi prin Ro-Alert