Antena Meniu Search
x

Video Dieta devenită virală pe internet care a cucerit tot mai multe românce. Reţetele preferate de tinerele care vor să slăbească rapid

Dieta cu vlăstari este noua modă care circulă pe Internet şi care a cucerit tot mai multe adepte. Tinerele vor să slăbească sau să se menţină sănătoase, aşa că au adoptat reţete cu microplante. Germenii de ridichi, orz, grâu sau floarea soarelui se folosesc în shake-uri, supe şi în salate. Nutriţioniştii avertizează însă că aceste plante nu trebuie consumare în exces!

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 31.03.2024, 20:34

Vezi și

Reţeţele de supe şi sucuri cu microplante sunt noua obsesie a celor care au încercat şi alte diete. Shakeruile au însă avantaje şi dezavantaje, aşa că e nevoie de echilibru. Vlăstarii sunt plante care nu au pesticide. Sunt crescute în micro-sere, acolo unde îşi iau doar nutrienţii de care au nevoie. Nutriţioniştii însă trag un semnal de alarmă. Dieta exclusiv cu astfel de micro-plante ne poate face rău.

Printre cele mai populare microplante din ţara noastră sunt germenii de grâu, ridichii şi floarea soarelui

Şi asta pentru că dietele pe bază lichidă sunt slabe în nutrienţi şi nu sunt recomandate de specialişti. "Să ne ducem în extrema de a folosi termenul dietă, e ca şi cum ai zice dietă cu apă, dietă cu aer. Nu, nu există o dietă cu vlăstari. Există pur şi simplu că ai introdus în alimentaţia ta alte verdeţuri şi atât", a declarat Fabius Antal, specialist în well-being. Plantele aflate în primul stadiu de dezvoltaresunt bogate în proprietăţi. Cu toate acestea, nu e recomandat să facem un obicei din consumul lor.

"Dacă educaţia noastră alimentară lipseşte şi noi ne dorim să slăbim şi folosim lăstari într-un smoothie sau într-o salată s-ar putea efectele benefice să întârzie să apară. Ca şi consum pe termen lung, nu este recomandat, deci în fiecare zi să-i consumăm în formă lichidă nu este cea mai bună decizie", a declarat Narcisa Covataru, dietetician clinic. Nici detoxul nu este recomandat pentru un stil de viaţă echilibrat. "Pentru că ţi se va goli intestinul complet şi vei intra într-un deficit caloric foarte mare vei pierde în greutate, te vei simţi mai uşoară sau mai uşor şi vei crede în iluzia că ai slăbit. Tu n-ai slăbit", a declarat Fabius Antal, specialist în well-being.

Printre cele mai populare microplante din ţara noastră sunt germenii de grâu, ridichii şi floarea soarelui. "Avem varianta asta cu acizi graşi. Avem vitamina A, avem vitamina C, deci practic dacă îi consumăm în varianta vlăstari avem mult mai multe beneficii decât dacă îi consumăm sămânţa sau ceea ce ar ajunge la maturitate", a declarat Narcisa Covataru, dietetician clinic. "Diferenţa cea mai mare stă în gust, şi la cum îţi place ţie să le combini. Ele sunt foarte multe, dar direcţia este cam aceeaşi", a declarat Fabius Antal, specialist în well-being. Dieta cu microplante vine din Statele Unite, ca un manifest la mâncarea fast-food. În anii '80, Dan Barber, cunoscut bucătar american, a creat meniuri cu vlăstari pentru cei care voiau un stil de viaţă sănătos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Dieta devenită virală pe internet care a cucerit tot mai multe românce. Reţetele preferate de tinerele care vor să slăbească rapid