Antena Meniu Search
x

Dosar penal la DIICOT pentru falsul Picasso. Costuri de mii de lei pentru farsa de la Tulcea, pusă la cale de belgieni

Telenovela tabloului de Picasso, orchestrată de cei doi regizori belgieni, nu a fost pe gustul autorităţilor din România. DIICOT deschide un dosar penal. Acuzaţiile sunt grave, iar costurile anchetei - deloc de neglijat.

Vezi și

Telenovela tabloului de Picasso, orchestrată de cei doi regizori belgieni, nu a fost pe gustul autorităţilor din România. DIICOT deschide un dosar penal. Acuzaţiile sunt grave, iar costurile anchetei - deloc de neglijat. După ce ofiţeri şi procurori au plecat din Capitală pentru a răscoli pădurea din Tulcea, experţii trebuie acum să stabilească dacă într-adevăr tabloul îngropat era un fals.

Procurorii nu au fost impresionaţi de descoperire şi au anunţat astăzi că au deschis un dosar penal, chiar dacă belgienii au spus clar că a fost doar o farsă. Au recunoscut că ei au îngropat în satul din Tulcea o copie a tabloului de Picasso. 

Ca sa decida daca dosarul deschis deocamdata in rem pentru tainuire si favorizarea faptuitorului merge mai departe, procurorii vor cere o expertiza care sa spuna oficial daca asa zisa opera estre originala. Daca nu, dosarul cel mai probabil se va clasa. 

Pentru a evalua presupusa operă de artă, dar şi pentru anchetă, statul român cheltuie câteva mii de lei. Bani care ar putea fi recuperaţi de la cei care au pus autorităţile pe jar.

Suspiciuni că scriitoarea care a mers pe urmele aşa-zisului biletel anonim ştia că totul este doar o farsă au apărut încă de luni. 

Astăzi, Mira Feticu nu a mai putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere. Un expert belgian a comparat fotografia picturii îngropate în România cu originalul şi a găsit nu mai puţin de 16 deosebiri clare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Dosar penal la DIICOT pentru falsul Picasso. Costuri de mii de lei pentru farsa de la Tulcea, pusă la cale de belgieni