Antena Meniu Search
x

Video Din 9 supermarketuri, închise la Iaşi după controalele ANPC, 8 s-au redeschis. Ce au găsit inspectorii după o săptămână

Continuă controalele ANPC în marile magazine din Iaşi, închise săptămâna trecută. După ce au descoperit o mizerie de nedescris în lăzile frigorifice, dar şi mai multe fructe şi legume stricate, inspectorii s-au întors în control.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.08.2022, 17:40

Vezi și

"Opt din cele nouă supermarketuri care au fost închise la sfârşitul săptămânii trecute din cauza neregulilor găsite de inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului au fost redeschise astăzi, după ce au fost verificate din nou. Supermarketurile au făcut solicitare pentru a fi redeschise, dar nu s-a făcut acest lucru până când autorităţile nu au venit la faţa locului, să vadă că toate problemele au fost rezolvate", spune Clara Mihociu, reporter Observator.

Un supermarket din Iaşi, închis cel puţin 6 luni

"După verificările de astăzi, nu mai existau probleme. Au fost igienizate toate zonele cu nereguli şi s-au semnat contracte de mentenanţă cu firme specializate care, de acum înainte, vor curăţa o dată pe săptămână lăzile frigorifice care au fost găsite foarte murdare, zilele trecute. În continuare, rămâne închis pentru cel puţin şase luni supermarketul de lângă spitalul de copii şi cel de neurochirurgie, unde în decurs de câteva zile, săptămâna trecută, s-au făcut două controale şi de fiecare deată s-au găsit probleme care ţineau în special de igiena necorespunzătoare acolo unde erau ţinute lactatele şi produsele din carne", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.

S-au făcut 15 controale săptămâna trecută doar în municipiul Iaşi. S-au dat şi amenzi, în valoare de 220.000 de lei. Controalele vor continua şi în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Din 9 supermarketuri, închise la Iaşi după controalele ANPC, 8 s-au redeschis. Ce au găsit inspectorii după o săptămână