Antena Meniu Search
x

Din cauza pandemiei, prețul chiriilor bate pasul pe loc. Cu cât se închiriază acum un apartament în București, Cluj sau Timișoara

Deşi dezvoltatorii imobiliari anunţă scumpiri ale apartamentelor chiar şi de 25 la sută, preţul chiriilor bate pasul pe loc. În special în oraşele universitare, unde numărul studenţilor este din ce în ce mai mic, din cauza pandemiei.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.10.2021, 09:05

Vezi și

Prețul chiriilor a rămas la fel ca anul trecut, în unele situații putând fi renegociat pe minus, potrivit unui studiu realizat de o agenție imobiliară de la noi din țară. Cele mai căutate tipuri de locuinţe rămân, în continuare, apartamentele, urmate de garsoniere şi case/vile. 

Cât plătesc chiriașii pentru un apartament

În București, pentru un apartament cu două camere, preţurile la închiriere variază între 300 şi 600 de euro, în Cluj prețurile variază între 300 şi 550 de euro, respectiv 250 şi 450 de euro în Timişoara, în funcţie de zonă, finisaje şi suprafaţă.

Cât plătesc chiriașii pentru o garsonieră

Pentru o garsonieră, chiriaşii plătesc între 200 şi 350 de euro în Bucureşti, 200-350 de euro în Cluj şi 150-250 de euro în Timişoara. În anul 2020, funcţionarea şcolilor în online a cauzat scăderea cererii pentru chirii rezidenţiale, mai ales în principalele oraşe universitare.

Cele mai mari schimbări s-au remarcat, însă, pe piaţa clădirilor de birouri, unde angajatorii, datorită necesităţii implementării sistemului work from home, au renunţat la spaţiile de birouri sau au renegociat în jos chiriile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Din cauza pandemiei, prețul chiriilor bate pasul pe loc. Cu cât se închiriază acum un apartament în București, Cluj sau Timișoara