Antena Meniu Search
x

Video Din ce cauză ar fi murit Flavia, adolescenta de 17 ani care s-a prăbușit în sala de fitness. Colegii i-au făcut altar de lumânări și flori pe holul liceului

Moartea unei adolescente de 17 ani din Alba Iulia trage un nou semnal de alarmă în rândul tinerilor. Fata a căzut ca secerată în timp ce făcea sport la o sală din oraş. Medicii legişti au stabilit că ar fi făcut infarct, la o vârstă la care astfel de întâmplări sunt de neimaginat. Sportul a făcut mereu parte din viaţa tinerei: făcuse înot de performanţă până în clasa a VIII-a.

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 19:47

Vezi și

Flavia avea 17 ani şi toată viaţa înainte. Era plină de viaţă, se pregătea pentru facultate, era volntar la Crucea Rosie şi avea planuri mari. Toate s-au năruit într-o secundă. Sâmbătă a mers, ca de obicei, să facă sport la o sală din Alba. Brusc, s-a prăbuşit la pământ. Medicii au încercat zadarnic să o salveze.

I-a cedat inima

Simona Strajsan - director medical Ambulanță Alba: S-au efectuat manevre de resuscitare de mai bine de o oră, dar nu s-a putut face revenirea la viaţă.

Abia azi s-a stabilit cauza morţii: infarct miocardic acut. Pentru apropiaţi, e de neînţeles: sportul a făcut mereu parte din viaţa fetei.

Pe acelaşi subiect

Valer Cerbu - director colegiu național Horea Closca și Crișan: A făcut înot, făcea şi acum, dar nu de perfomanţă, era o fire sportivă, dinamică. O elevă, liniştită, muncitoare, dedicată stiudiului, doar cuvinte de laudă despre ea.

Colegii Flaviei sunt şocaţi. Au amenajat un altar în şcoală, unde au aprins lumânări şi au adus buchete de flori. Mulţi se gândesc dacă nu s-ar fi putut fi făcut mai mult în primele secunde pentru a-i salva viaţa fetei. Specialiştii spun că, în astfel de situaţii, intervenţia celor din jur face diferenţa între viaţă şi moarte

Simona Strajsan - director medical Ambulanță Alba: Sunt doi paşi de făcut. Recunoaşterea de stop respirator, chemarea ajutorului specializat şi începerea manevrelor de resuscitare. 30 de compresiuni cu două respiraţii.

Din ce în ce mai mulţi tineri mor aparent fără motiv. De vină ar fi epuizarea, stresul, nopţile nedormite şi alimentaţia care, cumulate, duc la sindromul morţii subite la adulţi. Infarctul apare tot mai frecvent la categorii de vârstă pe care medicii le considerau excepţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Din ce cauză ar fi murit Flavia, adolescenta de 17 ani care s-a prăbușit în sala de fitness. Colegii i-au făcut altar de lumânări și flori pe holul liceului