Antena Meniu Search
x

Dinozaurul Dippy va fi scos din „circuit”!

După 109 ani în care a „servit” fără să crâcnească interesele Muzeului de Istorie Naturală din Londra, dinozaurul Dippy va fi retras din activitate

După 109 ani în care a „servit” fără să crâcnească interesele Muzeului de Istorie Naturală din Londra, dinozaurul Dippy va fi retras din activitate. 

Uriașul schelet al lui Dippy care se odihnea de mai bine de un secol în muzeul din capitala Marii Britanii va fi „pensionat” după ce specialiștii instituției londoneze au ajuns la concluzia ca expunerea permanentă îi este dăunătoare, iar probabilitatea ca acesta să se păstreze în starea actuală este foarte mică.

Astfel, Dippy, exponatul preferat al copiilor care vizitau muzeul, face parte din specia Diplodocus și va fi retras din activitate anul viitor când va fi înlocuit în Hintze Hall  de scheletul unei balene albe.

Dippy este una dintre emblemele muzeului din Anglia și măsoară 23 de metri, iar managerul instituției a declarat că scheletul va fi conservat în cele mai bune condiții, însă nu va mai fi la fel de vizibil ca până acum, anunță Skynews.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Dinozaurul Dippy va fi scos din „circuit”!