Antena Meniu Search
x

Dinu Patriciu a murit la Londra. Familia: „Funeraliile vor avea loc în cerc restrâns”

Dinu Patriciu a murit, astăzi, la Londra, unde se afla internat de aproximativ două săptămâni. Omul de afaceri a fost răpus, la vârsta de 64 de ani, de un cancer la glandele endocrine

Dinu Patriciu a murit, astăzi, la Londra, unde se afla internat de aproximativ două săptămâni. Omul de afaceri a fost răpus, la vârsta de 64 de ani, de un cancer la glandele endocrine

Într-un comunicat dat publicităţii de familie se arată că funeraliile vor avea loc în cerc restrâns. „Funeraliile vor avea loc în cerc restrâns, defunctul şi-a dorit să ocolească neînţelegerile şi presiunea mediatică la care a fost supus în ultimii ani”, se arată în comunicat.

În decembrie 2012, Dinu Patriciu a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile, un transplant de ficat realizat într-o clinică renumită din Milano. Medicii avertizau la momentul respectiv că omul de afaceri suferea de o boală progresivă. Boala hepatică de care sufera a avansat în timp, iar după analize amănunţite făcute în străinătate, doctorii l-au pus pe lista de aşteptare pentru a primi un ficat nou.

Medicii i-au transplantat la vremea respectivă un ficat întreg, prelevat de la un donator aflat în moarte cerebrală, cu care era compatibil.

Omul de afaceri era spitalizat de aproximativ două săptămâni, într-o unitate medicală din Londra. În ultima săptămână, starea sănătăţii sale s-a înrăutăţit vizibil. Potrivit profesorului Mihai Voiculescu, medicul curant al lui Dinu Patriciu, omul de afaceri a murit la Spitalul Royal Free din Londra, cel mai probabil din cauza unei infecţii după transplantul de ficat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Dinu Patriciu a murit la Londra. Familia: „Funeraliile vor avea loc în cerc restrâns”