Antena Meniu Search
x

Un nou caz "Elodia"! Un bărbat din Gorj a fost trimis în judecată pentru crimă, deşi cadavrul victimei e de negăsit de 7 ani

Un bărbat din judeţul Gorj a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, fiind acuzat că şi-a ucis prietenul în urmă cu şapte ani şi i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată.

Un bărbat din judeţul Gorj a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, fiind acuzat că şi-a ucis prietenul în urmă cu şapte ani şi i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată.

Felix Dianu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare de morminte.

Procurorul care s-a ocupat de acest caz, Romulus Varga, este cel care a finalizat dosarul 'Elodia', cele două speţe fiind asemănătoare.

 Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la data de 15 februarie 2010, Felix Dianu, a exercitat acte de violenţă asupra lui Daniel Nistor. Cadavrul a fost ascuns şi nu a fost găsit niciodată de anchetatori.

Pe acelaşi subiect

Procurorii susţin că inculpatul şi victima se aflaseră în relaţii de prietenie, însă la momentul comiterii faptei erau în conflict din cauza unei femei.

 Presa locală a relatat că, în februarie 2010, Daniel Nistor, în vârstă de 39 de ani la acea vreme, se pregătea să plece în Italia şi a încercat să se împace cu fosta soţie. Nistor nu ştia că fosta soţie începuse o relaţie cu prietenul său, Felix Dianu, astfel încât între cei doi bărbaţi a izbucnit un conflict.

La un moment dat, Daniel Nistor s-a întâlnit cu Felix Dianu în centrul oraşului Târgu Cărbuneşti, cei doi urcându-se într-o maşină, după care Nistor nu a mai apărut.

Tot presa locală spune că, la trei zile de la dispariţie, de pe telefonul mobil al lui Daniel Nistor au fost trimise trei SMS-uri către fratele lui şi doi prieteni, cu acelaşi text: 'Sunt plecat ân Bulgaria'. Procurorii au stabilit că textul nu a fost scris de Daniel Nistor.

De altfel, textul respectiv este şi proba care l-a incriminat pe Felix Dianu. Pus la anchetă să-l scrie, Felix Dianu a făcut aceeaşi greşeală de gramatică - 'ân'. Ca şi în dosarul 'Elodia', procurorii au probe indirecte care îl incriminează pe Felix Dianu.

 Mai mult, Felix Dianu a întreprins acţiuni menite să-i inducă în eroare pe apropiaţii lui Daniel Nistor, sugerând că aceasta ar fi în viaţă, în scopul întârzierii sesizării organelor de urmărire penală.

"Pentru găsirea victimei au fost efectuate activităţi de căutare pe o perioadă de mai bine de 7 ani, iar dispariţia sa a fost intens mediatizată, nefiind identificat însă niciun semn de viaţă autentic, oricât de neînsemnat. Menţionăm că în cauză au fost efectuate investigaţii ample, menite a găsi victima, atât în cadrul procedurii dispariţiei, cât şi în cadrul procedurii urmăririi internaţionale şi în prezentul dosar penal. Victima a fost dată în urmărire internaţională, fiind căutată de reţeaua Interpol, care cuprinde forţele de poliţie din peste 190 de state. Precizăm că, printr-o sentinţă civilă din 2015, pronunţată de Judecătoria Târgu Cărbuneşti, s-a hotărât declararea judecătorească a morţii victimei, stabilindu-se că data decesului este 15 februarie 2010", susţine Parchetul General.

Procurorii au propus instanţei menţinerea sechestrului dispus asupra bunurilor imobile ale lui Felix Dianu, precum şi menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de acesta.

 Dosarul se va judeca la Tribunalul Gorj. 

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un nou caz "Elodia"! Un bărbat din Gorj a fost trimis în judecată pentru crimă, deşi cadavrul victimei e de negăsit de 7 ani