Antena Meniu Search
x

SCHIMBĂRI majore la Sfânta impărtaşanie! ANUNT important privind pâinea şi vinul primite de credincioşi

O schimbare importantă privind Sfânta impărtăşanie a fost anuntată, astăzi, de Vatican.

O schimbare importantă privind Sfânta impărtăşanie a fost anuntată, astăzi, de Vatican.

Astfel, pâinea folosită pentru euharistie la slujbele romano-catolice nu trebuie să fie fără gluten, dar poate fi făcută din organisme modificate genetic, a decis Vaticanul, relatează BBC News. 

La cererea Papei Francisc, anunţul a fost făcut printr-o scrisoare către episcopi, redactată de cardinalul Robert Sarah, care a precizat că pâinea poate avea un conţinut scăzut de gluten, însă, că făina trebuie să conţină suficiente proteine pentru ca sa nu fie nevoie de aditivi.

"Este un abuz grav să introduci alte substanţe precum fructe, zahăr sau miere atunci când produci pâinea pentru împărtăşanie. Este datoria episcopului ca distribuitor principal al tainelor lui Dumnezeu să vegheze asupra calităţii vinului şi a pâinii folosite la împărtăşanie", spune cardinalul Robert Sarah.

Regula era necesară, spune Sarah, pentru că astăzi pâinea este cumpărată de la supermarketuri şi chiar de pe internet, în loc să fie făcută de oamenii din diverse comunităţi religioase.

Şi vinul trebuie să fie „natural, din suc de struguri, pur şi neamestecat cu alte substanţe”, a adăugat el. 

Noile reguli trebuie respectate de cei aproximativ 1,2 miliarde de romano-catolici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SCHIMBĂRI majore la Sfânta impărtaşanie! ANUNT important privind pâinea şi vinul primite de credincioşi