Antena Meniu Search
x

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea: Vocea de pe înregistrări e posibil să fie a mea. Nu s-au falsificat niciodată probe

Șeful DNA Ploieşti a declarat că este posibil ca vocea de pe înregistrările prezentate la Antena 3 să fie a lui, dar că nu s-au falsificat niciodată probe.

Lucian Onea

Șeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că este posibil ca vocea de pe înregistrările prezentate, duminică seară, la Antena 3, să fie a lui, dar că la DNA Ploiești nu s-au falsificat niciodate probe.

"În toate cazurile analizate am respectat legea și o vom respecta. Nu au existat metode ilegale de anchetare și nici înțelegeri ilicite sau neloiale cu inculpații. Reiau ca să fie foarte clar, întotdeauna s-a respectat legea. Niciodată nu au fost falsificate probe, sunt susţineri pe care le fac inculpaţii în dosarele în care sunt anchetați. Au fost controale, s-a constatat că la DNA Ploieşti a fost respectată legea de fiecare dată. Este de datoria nostră să respectăm adevărul", a precizat Onea.

Procurorul Lucian Onea a mai spus că "tot ce s-a prezentat la TV este o variantă denaturată, personală, a lui Vlad Cosma, care speră ca până la termenul următor al procesului să scape".

"Nu vă puneţi întrebarea de ce discuţiile sunt duse în afara cadrului judiciar? Pentru a fi făcute tot felul de alegaţii. Nu am falsificat nicio probă. Există situații în care în condițiile prevăzute de lege, se impune protejarea anumitor persoane și protejarea demersurilor acestora în sprijinul aflării adevărului. Din când în când, procurorul verifică dacă aceste temeiuri se verifică sau nu, atunci lucrurile în dosar capătă o nouă direcție. La DNA Ploiești nu există o situație deosebită în care probele să fie constatate nelegal sau neloial", a mai spus șeful DNA Ploiești.

Pe acelaşi subiect

Lucian Onea a explicat că există un dosar de șantaj înregistrat în luna noiembrie 2017, despre care însă nu poate oferi prea multe detalii.

"Având în vedere existența unui dosar în curs și a unuia pe rolul ICCJ care îi privește pe inculpați, alte aspecte nu le putem discuta. Plângerea a fost depusă de unul dintre inculpații care este judecat la ICCJ. În legătură cu șantajul, este o situație care durează de 2 luni. Există un dosar înregistrat în luna noiembrie 2017, am fost avertizat de persoane din anturajul familiei Cosma că va urma un atac, și iată că s-a întâmplat. Noi am urmat calea legală, nu am cedat presiunilor", a explicat Onea.

Referitor la situația procurorului Mircea Negulescu, care apare în înregistrări, Onea a precizat: "Negulescu nu a lucrat în dosarul în care se face referire, iar discuțiile dacă sunt autentice nu sunt din perioada în care lucra la DNA Ploiești. Tot ce s-a prezentat la TV este o variantă denaturată, făcută de inculpat, care speră ca până pe 19 februarie să influențeze organele judiciare. Înscrise olograf sunt depuse de părți, inculpați sau celelalte persoane într-un dosar. La acest moment, pot să vă spun că acel înscrisuri au fost depuse la dosarul cauzei de inculpatul Vlad Cosma".

întrebat dacă este vocea lui pe înregistrări, Onea a precizat: "Este posibil să fie a mea, sunt prezentate în mod trunchiat. Vor fi efectuate controale, am cerut să se facă o verificare de către Inspecția Judiciară, se va contata dacă acele probe sunt acolo. Nu am avut nicio discuție în afara instituției, nici cu Vlad Cosma, nici cu Andreea Cosma, nici pe whatsapp".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea: Vocea de pe înregistrări e posibil să fie a mea. Nu s-au falsificat niciodată probe