Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Doar în România poţi vedea aşa ceva“. O familie din Târgu Jiu a tăiat porcul în văzul lumii, în mijlocul străzii

Ca la noi la nimeni. O familie din Târgu Jiu a fost surprinsă în timp ce sacrifica porcul chiar în mijlocul străzii. „Azi dimineaţă pe o stradă din Târgu Jiu. Doar în România poţi vedea aşa ceva“, a scris cel care a postat fotografiile pe Facebook.

de Monica Palade

la 09.12.2021, 17:00

Poliţiştii i-au identificat pe cei care au tăiat animalul şi vinovaţii au fost sancţionaţi cu 200 de lei, conform unei hotărâri de consiliu local privind modul de gospodărire a localităţii. Incidentul a avut loc pe strada Lainici, din Târgu Jiu.

Robert Spânu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, a declarat că obligaţia de a interveni aparţine în primul rând Poliţiei.

Porcul sacrificat în mijlocul străzii

„Poliţia trebuie să intervină dacă s-a întâmplat pe domeniul public. Dacă stă la casă şi sacrifică porcul din gospodărie, nu este vreun pericol din punct de vedere sanitar-veterinar. Din punctul nostru de vedere, familia trebuie spă efectueze analiza la carnea rezultată. Vorbim aici de examenul trichineloscopic. Este posibil ca acel porc să fie infectat cu trichineloză şi să producă o boală gravă boală la oameni, care poate duce chiar până la moarte“, a spus acesta, potrivit Adevărul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » „Doar în România poţi vedea aşa ceva“. O familie din Târgu Jiu a tăiat porcul în văzul lumii, în mijlocul străzii