Antena Meniu Search
x

Doi angajaţi ai statului, de la AJPIS Ilfov, l-ar fi învăţat pe patronul "azilelor groazei" cum să-i ascundă pe bătrâni la controale şi să fenteze legea

Azilele groazei. Procurorii DNA au făcut joi dimineaţă percheziţii la sediul Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Ilflov, una dintre instituţiile implicate în controlul azilelor groazei, dar şi la un centru de bătrâni de lângă Capitală, "Armonia" din Voluntari. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 13.07.2023, 16:06

Vezi și

Procurorii au bănuieli că doi dintre funcţionarii publici de la AJPIS Ilfov, instituţie aflată în subordinea Ministerului Muncii, ar fi acordat avize definitive de funcţionare pentru mai multe cămine în care au găsit nereguli foarte grave, printre care Centrele de Îngrijire şi Asistenţă ale Asociaţiei "Sfântul Gabriel cel Viteaz"

Mai mult decât atât, i-ar fi anunţat pe cei din conducerea acestor instituţii când vor face controale şi chiar l-ar fi învăţat pe unul dintre şefi, Ştefan Godei, cum să fenteze legea. 

Azilele groazei. DNA: Percheziţii la AJPIS Ilfov; sunt vizate controalele unor funcţionari la centre

Mai concret, cum să-i ascundă pe beneficiarii care nu îndeplineau condiţiile de a fi acolo înainte de controale. Cei doi funcţionari vor da explicaţii la audieri la DNA iar în zilele următoare nu este exclus să avem şi alte nume pe lista anchetatorilor. 

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează infracţiuni asimilate celor de corupţie şi de fals, presupus a fi comise de mai mulţi funcţionari publici, în cursul anului 2023, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu vizând controlul modului de funcţionare a unor centre de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi", potrivit unui comunicat al DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Doi angajaţi ai statului, de la AJPIS Ilfov, l-ar fi învăţat pe patronul "azilelor groazei" cum să-i ascundă pe bătrâni la controale şi să fenteze legea