Antena Meniu Search
x

Video Doi artişti, răniţi după ce vântul a luat pe sus o boxă de pe scenă. Furtunile violente au devastat vestul ţării: vijeliile au distrus acoperişuri, pensiuni, maşini

Furtunile care au blocat trenurile au creat şi alte probleme în vestul ţării. În mai multe zone a plouat în câteva minute cât pentru o lună. Vântul a suflat cu peste 100 de km la oră, iar vijeliile au distrus acoperişuri, pensiuni, maşini. Ne aşteaptă încă o noapte furtunoasă. Sunt avertizări de vreme extremă în trei sferturi din ţară.

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 19:37

Vezi și

Sub un cod roşu de vreme extremă, terasa unui restaurant din orașul Ineu a fost făcută praf de o vijelie care a suflat cu puterea unui uragan. În zgomotul cioburilor, oamenii se adăpstesc unde găsesc. În această curte, nimic n-a mai rămas în picioare. Rafalele de peste 100 km pe oră au pus la pământ ghivecele şi au creat valuri uriaşe în pisicnă. În comuna Sicula, vijelia a smuls tabla de pe o biserică şi a purtat o la zeci de metri depărtare. Și acoperișul unei ferme de vaci a fost distrus. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Ne aşteaptă încă o noapte furtunoasă. Sunt anunţate vijelii şi grindină în trei sferturi din ţară

În Reşiţa a plouat într o noapte cât pentru o lună. De la 33 de grade, temperatura a scăzut brusc la 15. Un vânt care n-a ţinut mai mult de 10 minute a smuls zeci de copaci şi i-a prăbuşit  peste maşini. Pe mulţi furtuna i a prins în maşină. Aproape 200 de apeluri au fost în tot judeţul la 112 în mai puţin de două ore din cauza vremii. Pompierii n-au stat deloc. La lumină se vede cel mai bine dezastrul. O oră de cod roşu în Mehedinţi a fost de ajuns ca acoperişurile mai multor blocuri să fie smulse de vijelii.

Turiştii cazaţi într-o pensiune Drobeta Turnu Severin s-au trezit cu acoperişul peste ei în cameră, în timp ce stăteau în pat. Camerele au fost inundate, iar proprietarul numără banii pierduţi. Terasa unui local din Clisura Dunării a fost făcută praf. Mobilierul s-a făcut bucăţi, uşile de la frigidere au fost pur şi simplu smulse, iar acoperişul ciuruit. Printr-o speriatură zdravănă au trecut şi artiştii şi spectatorii veniţi la un concert în Turceni.

Doi muzicieni au fost răniţi după ce au fost loviţi de o boxă luată de vânt. Cât de puternică a fost vijelia se vede şi în această filmare dintr-un cort de nuntă. Şi în Târgu Jiu oamenii au numărat pagubele după vremea extremă. Acoperişul unui bloc din oraş arată de parcă a fost bombardat. Iar pericolul încă n-a trecut. Ne aşteaptă încă o noapte furtunoasă. Sunt anunţate vijelii şi grindină în trei sferturi din ţară. Vântul va sufla cu 70 de kilometri la oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Doi artişti, răniţi după ce vântul a luat pe sus o boxă de pe scenă. Furtunile violente au devastat vestul ţării: vijeliile au distrus acoperişuri, pensiuni, maşini