Antena Meniu Search
x

Doi copii de 2 și 5 ani, transferați la București după ce s-au intoxicat cu paracetamol. Au băut o cutie cu sirop găsită la bunici

Cursă disperată pentru salvare a doi frați din Botoșani care s-au intoxicat duminică cu paracetamol și au ajuns în stare gravă la spital. În cursul nopții au fost transferați la București.

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 17:40

Vezi și

O fetiță de cinci ani și fratele ei de doi ani, aflați în vizită la bunici, au găsit o sticlă cu sirop cu paracetamol, cu gust de fructe, și au băut întreg conținutul. Bunicii au alertat-o imediat pe mama copiilor care este și medic iar aceștia au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati, unde au fost diagnosticați cu intoxicație cu paracetamol, potrivit Monitorul de Botoșani. Băiatul ar fi luat o doză de trei ori mai mare decât cea permisă.

“Copiii au fost găsiți rapid postingestie. Asta a însemnat faptul că s-au făcut spălături gastrice rapid. Astfel, sperăm că substanțele nu au avut timp de metabolizare”, a spus medicul Georgiana Lazăr, din cadrul UPU-SMURD. Ulterior, medicii din Botoșani au solicitat transferul copiilor la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București.  Cei doi copii au fost preluați din Botoșani de o ambulanță SMURD și duși la Iași, unde au fost îmbarcați în cursul nopții într-un avion Cessna 560 Citation V, aflat în dotarea SMURD care i-a transportat la București.

„Era necesar transportul lor pentru că sunt copii care riscă să facă insuficiență hepatică, dar și pentru faptul că cei doi sunt din București, fiind în vacanță la bunici, în Botoșani”, a spus Diana Cimpoeșu, Șeful UPU-SMURD Iași, pentru Mediafax. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Doi copii de 2 și 5 ani, transferați la București după ce s-au intoxicat cu paracetamol. Au băut o cutie cu sirop găsită la bunici