Antena Meniu Search
x

Video Doi funcționari ANAF și-au falsificat diplomele de licență și s-au dat drept economiști. Unul dintre ei a încasat ilegal aproape 200.000 de lei

Este scandal de amploare la ANAF. Doi angajaţi şi-au falsificat diplomele de studii pentru a avansa în funcţii. Unul dintre ei a câştigat aproape 200.000 de lei în baza actelor falsificate. Ambii au fost trimişi acum în judecată pentru înşelăciune şi uz de fals. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.11.2023, 10:01

Vezi și

Cei doi bărbați erau deja angajați la Direcțiile Regionale Antifraudă din Alexandria și din București. Amândoi cu un interes comun - acela de a avansa, asta deși nu aveau studiile necesare.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Fără să se cunoască, cei doi au aplicat același mod de operare. Au falsificat diploma de licență și s-au dat drept economiști. Totul pentru a putea ocupa funcțiile de inspectori ANAF.

În anul 2020, funcționarul public de la unitatea din Alexandria a venit în biroul superiorului cu o diplomă ce avea însemnele Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. În realitate, însă, bărbatul nu absolvise cursurile facultății. O ezitare din partea angajatorului a scos falsul la lumină.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Totul a ieșit la iveală atunci când angajatorul a verificat autenticitatea diplomei de licență. Când și-a dat seama că are de a face cu un fals, a ales să îi sesizeze pe procurori.

Pe acelaşi subiect

Cei doi funcționari publici ar putea fi trimiși în spatele gratiilor

Anchetatorii au mers pe fir și au reușit să ajungă, pas cu pas, la cel de-al doilea caz. În timp ce bărbatul din Teleorman a fost oprit la timp, despre cel din București s-a aflat trei ani mai târziu, după ce a activat ca inspector clasa 1.

Ancheta a fost finalizată, iar acum cei doi vor ajunge în fața judecătorului.

Simona Anghel, Parchetul Sectorului 1: Au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, funcționari publici, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la înșelăciune, instigare la uz de fals, înșelăciune în formă continuată și uz de fals în formă continuată.

Procurorii punctează în rechizitoriu că falsul inspector angajat la structura din București a încasat ilegal aproape 200.000 de lei, în tot acest timp.

Judecătorii ar putea decide să îi trimit pe cei doi în spatele gratiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Doi funcționari ANAF și-au falsificat diplomele de licență și s-au dat drept economiști. Unul dintre ei a încasat ilegal aproape 200.000 de lei