Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi moldoveni și un român, prinși în flagrant cu "drogul zombie" în București. Substanţele erau aduse din Belgia

Doi cetățeni moldoveni și un român au fost prinși în flagrant în timp ce manipulau o substanță prihoactivă,denumită generic "drogul zombie", în București. Drogurile au fost aduse din țări europene, unde unul dintre moldoveni dezvoltase conexiuni cu traficanții. El avea o rețea de clienți în România.

de Redactia Observator

la 18.09.2024 , 16:50

Persoană încătuşată de un poliţist Doi moldoveni și un român, prinși în flagrant cu "drogul zombie" în București - Shutterstock

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea a 3 inculpați, dintre care doi cetățeni din Republica Moldova și un cetățean român. Cei trei sunt cercetați pentru efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din probele aflate la dosar, unul dintre inculpați, cetățean moldovean, a dezvoltat numeroase conexiuni infracționale în comunitățile traficanților de droguri și substanțe psihoactive din țări ca Belgia, Olanda și Germania, în care a implicat și alți conaționali, folosiți pe post de curieri, creându-și, totodată și o rețea de clienți, inclusiv pe teritoriul României.

Drogurile erau aduse din Belgia

Articolul continuă după reclamă

O anchetă sub egida EUROJUST a fost declanșată, a fost semnat acordul privind constituirea echipei comune de anchetă între România și Republica Moldova în scopul aflării adevărului, probării întregii activități infracționale și tragerii la răspundere penală a celor implicați.

Pe acelaşi subiect

Astfel, s-a stabilit că în dimineața de 13 septembrie 2024 unul dintre inculpați (cetățean moldovean în vârstă de 37 ani) a venit din Belgia în România la volanul unui ansamblu rutier în care a transportat, în virtutea unei înțelegeri prealabile cu conaționalului său (în vârstă de 46 de ani, inculpat în cauză) 10 pachete cu substanță psihoactivă 2-PEA, potrivit Mediafax.

În aceeași zi au fost prinși în flagrant, în București în timp ce manipulau, împreună cu inculpatul cetățean român (în vârstă de 31 de ani), substanța psihoactivă cu o valoarea de piață de 200.000 euro, destinată comercializării.

„Precizăm că această substanță, cunoscută sub denumirea generică de „drogul zombie” are efecte devastatoare asupra sănătății și creează o dependență rapidă”, arată DIICOT.

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Doi moldoveni și un român, prinși în flagrant cu "drogul zombie" în București. Substanţele erau aduse din Belgia