Antena Meniu Search
x

Video Doi preoţi ortodocşi din Suceava au refuzat să boteze un copil, pe motiv că părinţii nu sunt căsătoriţi şi naşii prea tineri

Doi preoţi ortodocşi din Suceava sunt acuzaţi că au refuzat să boteze un copil pe motiv că părinţii nu sunt căsătoriţi în faţa Domnului sau naşii sunt prea tineri.

de Monica Palade

la 29.12.2021, 13:30

Vezi și

Un credincios i-a scris Înaltpreasfinţitului Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, întrebându-l dacă este normal acest lucru.

 „Aş dori să mă informaţi dacă un preot creştin ortodox poate refuza botezul unui prunc născut din părinţi creştini ortodocşi. Un preot a refuzat botezul copilului pentru că părinţii nu sunt cununaţi încă, pentru că naşii copilului nu sunt bătrâni şi pentru că numele ales de părinţi nu e de sfânt, deşi copilul are două nume, printre care şi unul de sfânt (Alexandru).

Naşi prea tineri, părinţi necăsătoriţi

Părinţii apoi au încercat la altă parohie din zona natală a mamei, însă preotul acesteia a refuzat pe motiv ca părinţii nu fac parte din parohie şi nu vrea să pornească război cu celălalt preot! Un prunc aşteaptă să fie botezat şi este refuzat pe motive ce nu ţin de Sfintele Taine, şi nici de rânduielile bisericeşti!”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

IPS Calinic a cerut numele preoţilor pentru a lua măsuri, completând că orice copil trebuie botezat.  ”Niciunui copil nu îi poate fi refuzată Taina Sfântului Botez, indiferent de condiţiile în care a fost născut. Dacă cele despre care faceţi vorbire s-au întâmplat în judeţul Suceava, respectiv în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, vă rugăm să ne spuneţi, pentru a lua măsurile ce se impun. Sărbători cu bine!”, a transmis IPS Calinic.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Doi preoţi ortodocşi din Suceava au refuzat să boteze un copil, pe motiv că părinţii nu sunt căsătoriţi şi naşii prea tineri