Antena Meniu Search
x

Doi sateliți, unul rusesc și unul american, vor trece periculos de aproape unul de celălalt, potrivit NASA

Departamentul Apărării din SUA monitorizează trecerea satelitului misiunii TIMED (Thermosphere Ionosphere Mesosphere Energetics and Dynamics) a NASA periculos de aproape de satelitul rusesc Cosmos 2221, a anunţat NASA într-o postare pe blog miercuri dimineaţă, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 14:49

satelit în spațiu
Doi sateliți, unul rusesc și unul american, vor trece periculos de aproape unul de celălalt, potrivit NASA - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Deşi se aşteaptă ca vehiculele spaţiale să nu se atingă, o coliziune ar putea duce la apariţia unor resturi semnificative, a precizat agenţia spaţială americană, adăugând că monitorizează în continuare situaţia împreună cu Departamentul Apărării. Declaraţia nu a precizat cât de mult se vor apropia cele două.

Cei doi sateliţi, care nu pot face manevre, ar trebui să treacă cel mai aproape unul de celălalt în jurul orei 01:30 EST (06:30 GMT) pe 28 februarie, la o altitudine de circa 600 de kilometri, a precizat NASA.

Misiunea TIMED studiază influenţa Soarelui şi a oamenilor asupra mezosferei, termosferei inferioare şi ionosferei Pământului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Doi sateliți, unul rusesc și unul american, vor trece periculos de aproape unul de celălalt, potrivit NASA