Antena Meniu Search
x

Doi schiori au murit, după ce au fost prinşi de o avalanşă în Munţii Fărăgraş. A fost risc de grad 4 din 5

Doi schiori au murit, după ce au fost prinși de avalanșă în Munții Fărăgraș. Informaţia a fost confirmată de Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu. În munţii Bucegi şi Făgăraş era alertă de avanlanşă ridicat, de nivel 4 din 5.

de Redactia Observator

la 05.03.2022, 22:54

Doi schiori au murit, după ce au fost prinşi de o avalanşă în Munţii Fărăgraş. A fost risc de grad 4 din 5 - Facebook/Salvamont Sibiu

Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Dan Popescu, manevrele de resuscitare aplicate celor doi schiori surprinși de avalanșă pe traseul dinspre Cabana Bărcaciu spre Cabana Negoiu nu au avut rezultat.

„Victimele au fost găsite de către colegii lor. Aceștia au început manevrele de resuscitare, din păcate fără rezultat”, a spus Popescu.

Salvamont Sibiu intervine acum pentru recuperarea celor doi schiori. Victimele sunt cetățeni români.

Risc însemnat de avalanșă

Pe acelaşi subiect

Potrivit ANM, în munţii Bucegi şi Făgăraş este risc însemnat de avalanșă, de nivel 4 din 5. La peste 1800 m, stratul de zăpadă ușoară, pulver, de la suprafață a crescut, fiind pe alocuri 

consistent.

Peste acest strat se va mai depune zăpadă și în următoarele zile, astfel încât stratul instabil de la suprafață, va depăși pe alocuri 50-60 de cm. Acest strat va fi mai însemnat în zonele adăpostite, unde zăpada a fost depusă de vânt.

În zonele de creastă, mai ales pe versanții cu expoziție sudică și estică, sunt formate plăci recente de vânt, iar pe văi, troiene însemnate. În profunzime, stratul vechi este în general îngheţat și compact. Riscul declanșării avalanșelor va fi mare (4), existând pericolul declanșării spontane de avalanșe datorită grosimii stratului ușor și instabil de la suprafață, cât și la supraîncărcări, când stratul instabil din partea superioară poate fi disloca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Doi schiori au murit, după ce au fost prinşi de o avalanşă în Munţii Fărăgraş. A fost risc de grad 4 din 5