Antena Meniu Search
x

Video Doi tineri au ajuns la spital după ce s-au ciocnit într-un tobogan din noul aquapark din Galați. "S-a blocat în tub"

O clipă de neatenţie putea să transforme distracţia de la aqua parcul din Galaţi într-o tragedie. Doi tineri au ajuns în spital, după ce s-au ciocnit într-un tobogan. Nu ar fi respectat regulile şi au coborât unul după celălalt, spune administratorul. În imaginile filmate la câteva minute după accident însă, la cel mai înalt tobogan nu se vede niciun angajat care să îi supravegheze pe clienţi.

de Andra Dolana

la 04.08.2021, 22:07

Vezi și

Distracţia s-a oprit brusc pentru doi tineri care au mers să vadă cum e în noul parc acvatic din Galaţi. S-ar fi aruncat pe tobogan unul după celalalt, iar în coborâre s-au izbit violent. "Nu au apreciat nici greutatea, nici distanţa, nici viteza. Unde se întoarce, s-au dat peste cap din cauza greutăţii", a declarat Mihail Vârlan, din cadrul echpei medicale. "Nu a stat corespunzător pe colac, s-a blocat în tub. Au avut un picior rupt", a declarat unul dintre salvamari.

Ambii au primit primul ajutor la ştrand şi apoi au fost duşi cu Salvarea la urgenţe. Vina pentru accident o poartă şi angajaţii aqua parcului, care ar fi trebuit să se asigure că se respectă regulile. În imaginile filmate imediat după rănirea celor doi tineri se vede însă că la post, la cel mai înalt tobogan, nu era nimeni. Aşa că oamenii s-au îmbulzit pe tobogan fără nicio grijă. "Dacă s-a întâmplat atunci a fost o scăpare de moment a personalului care probabil a lipsit, a fost nevoie să meargă în altă parte pentru câteva minute", a declarat Dragoş Magearu, administratorul complexului.

Însă chiar şi într-un minut în care personalul nu e acolo se pot produce accidente. O spun chiar angajaţii. Administratorul parcului acvatic spune că personal e suficient, câte cinci salvamari pe tură şi trei persoane la îndrumare. Clienţii ar trebui să respecte mai mult regulile de siguranţă. Deşi azi se fac patru zile de când a fost deschis ştrandul, incidentele se ţin lanţ. Aqua parcul Plaja Dunărea din Galaţi a costat şase milioane de euro şi a fost inaugurat după 7 ani în care oraşul nu a avut un ştrand public. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Doi tineri au ajuns la spital după ce s-au ciocnit într-un tobogan din noul aquapark din Galați. "S-a blocat în tub"