Antena Meniu Search
x

Doi tineri de 23 şi 24 de ani, la un pas să îşi piardă viaţa, după ce s-au rătăcit două zile în munţii Gurghiului. Au fost găsiţi în şoc hipotermic

Desfăşurări impresionante de forţă a salvamontiştilor din întrega ţară. Aceştia au recuperat sute de turişti care s-au rătăcit ori au fost răniti, după ce s-au aventurat în drumeţii prin nămeţi. În munţii Gurghiului, doi tineri de 23 şi 24 ani, dispăruţi de două zile, au fost găsiţi de salvatorii montani în şoc hipotermic. Salvamontiştii din judeţul Gorj, în schimb, au salvat peste 100 de persoane din munţi, iar cei din Braşov au fost nevoiţi să intervină, de asemenea, pentru zeci de misiuni. 

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 09:12

Vezi și

În judeţul Gorj, salvatorii montani au primit zeci de apeluri de la turiştii care au rămas blocaţi sau s-au rătăcit prin nămeți. 

Sabin Cornoiu, şef Salvamont:  Am acţionat şi-am pregătit efective maxime pentru acest weekend.

Sabin Cornoiu, şef Salvamont: Ne-am confruntat cu un număr destul de mare de evenimente, peste 80 de intervenţii, cu peste 100 de persoane salvate. Practic, am întâlnit toată gama de accidente posibile pe munte, de la accidente pe pârtiile de schi şi de sanie, persoane rătăcite pe munte, persoane imobilizate, persoane surprinse de schimbarea vremii.

Pericolul nu a trecut

Pe acelaşi subiect

 Și în zilele următoare, salvamontiștii anunţă că vremea rea le-ar putea da mari bătăi de cap turiştilor. 

Sabin Cornoiu, şef Salvamont: În continuare, turiştii trebuie să fie foarte atenţi pentru că se anunţă schimbări semnificative de vreme. O să avem un cod de vânt puternic, chiar până la cod portocaliu, deci pe crestele munţilor vom avea viteze foarte mari ale vântului.

Doi tineri, la un pas să îşi piardă viaţa

Şi în judeţul Mureş, telefonul dispeceratului a sunat la foc continuu. Doi tineri de 23 şi 24 de ani au fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce s-au aventurat în munţi şi nu au mai găsit drumul spre locul unde erau cazaţi. 

Zoltan Robert Kovacs, şef Salvamont: Am fost alertaţi că unei persoane, care a dispărut de două zile, i-a fost găsită maşina în zona Şomoştelnic.

Zoltan Robert Kovacs, şef Salvamont: Zona era fără semnal de telefonie, respectiv cu cu o ceaţă abundentă. Trebuia să ne deplasăm cât mai urgent, pentru că erau panicaţi, respectiv un început de hipotermie. 

Probleme au fost şi în Braşov, unde zeci de persoane aflate în zonele montane greu accesibile au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani. Mai mult, peste 30 dintre acestea au fost grav rănite şi transportate la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Doi tineri de 23 şi 24 de ani, la un pas să îşi piardă viaţa, după ce s-au rătăcit două zile în munţii Gurghiului. Au fost găsiţi în şoc hipotermic