Antena Meniu Search
x

Video Doliu în lumea rock-ului, după moartea lui Meat Loaf. Cariera impresionantă a artistului

E doliu în lumea rockului. Cântăreţul american Meat Loaf s-a stins din viaţă la 74 de ani. Câştigător al premiului Grammy şi celebru mai ales pentru hitul I Would Do Anything For Love, Meat Loaf a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, încă de la debutul său din 1977. Deşi nu a fost precizată oficial cauza morţii, cel mai probabil e vorba de complicaţii ale coronavirusului. 

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 22:44

Vezi și

I Would Do Anything For Love. E piesa care a fost cel mai bun single al anului 1993 în Marea Britanie şi cu care artistul a câştigat un premiu Grammy. A pus suflet în fiecare notă muzicală. Meat Loaf a cucerit generaţii întregi, iar hiturile lui se aud şi acum peste tot. Moartea lui a luat prin surprindere lumea muzicii. Vestea a fost dată chiar de familie, pe contul de socializare al artistului. Miile de mesaje de la fani şi artişti de renume nu au întârziat să apară.

Excentric, carismatic, dar stăpân pe sine, hotărât şi, uneori, înfricoşător pentru cei care nu-i erau apropiaţi, Meat Loaf şi-a început cariera în 1977, cu albumul Bat Out Of Hell, la care a lucrat patru ani. A devenit unul dintre cele mai vândute albume din istorie. 

Meat Loaf a scos 12 albume, ultimul în 2016

Botezat Marvin Lee Aday, a rămas cunoscut sub numele Meat Loaf, cum a ales chiar tatăl lui să-i spună, cu referire la aspectul lui fizic. Dar a rămas aşa, inclusiv ca nume de scenă. Dar dincolo de nume şi de aspectul care l-au făcut cunoscut, vocea deosebită este cea care i-a garantat celebritatea. El însuşi spunea că i s-a oferit ocazia să studieze operă, ceea ce i-ar fi adus mai mulţi bani, însă a refuzat pentru că se considera prea rebel pentru acest tip de muzică.

A scos în total 12 albume, ultimul dintre ele în 2016. Şi a avut perioade în care a susţinut şi peste 200 de concerte rock pe an. S-a hrănit din epuizarea în care l-a aruncat stilul de viaţă şi a continuat să-şi bucure fanii ani la rând.

Nici lumea cinematografiei nu i-a fost străină. "Fight Club", "The Rocky Horror Picture Show" și "Wayne's World" sunt doar câteva producţii în care a apărut şi cucerind instant publicul. Meat Loaf are două fiice, Amanda şi Pearl, fiica vitregă din prima căsătorie a soţiei, Deborah Gillespie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Doliu în lumea rock-ului, după moartea lui Meat Loaf. Cariera impresionantă a artistului