Antena Meniu Search
x

Cercetare penală după apariţia noilor imagini cu intervenţia salvatorilor la incendiul din clubul Colectiv

Procurorii au anunţat declanşarea urmăririi penale în ceea ce privește infracțiunile de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.10.2019, 18:00

- foto Hepta.

Autorităţile anunţă că, referitor la cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică privind incendiul din clubul "Colectiv" din data de 30 octombrie 2015, procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus disjungerea și declinarea competenței de soluționare a cauzei către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Motivul este efectuarea urmăririi penale în ceea ce privește infracțiunile de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Primii salvatori sosiţi la incendiul din Clubul Colectiv, cercetaţi penal

Autorităţile precizează că faptele pentru care s-a dispus declinarea competenței de soluționare vizează modul de intervenție al primilor salvatori sosiți la fața locului - pompieri din cadrul ISU București - Ilfov - în ceea ce privește acordarea primului ajutor victimelor în acțiunea de protecție, precum și aspecte privind asistența medicală acordată victimelor.

Reamintim că un ofiţer de pompieri a decis să rupă tăcerea şi să publice un film secret făcut în timpul intervenţiei autorităţilor la incendiul din clubul Colectiv, la aproape patru ani de la tragedia în care au murit 64 de oameni. Filmul secret arată modul în care pompierii, echipajele medicale şi poliţiştii au intervenit în primele 20 de minute de la apelurile disperate la numărul de urgenţă 112.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Cercetare penală după apariţia noilor imagini cu intervenţia salvatorilor la incendiul din clubul Colectiv