Antena Meniu Search
x

Video Dosar penal pentru fotbalistul Florinel Coman, prins cu un permis fals, obţinut în Ucraina. Gigi Becali: ”O să-l ierte!”

Unul dintre cei mai importanti jucatori de fotbal din România, Florinel Coman, jucător pe care Gigi Becali speră să îl vândă cu 15 milioane de euro, are dosar penal. Atacantul FCSB a fost oprit pe Autostrada Sorelui pentru că a depăşit viteza legală. Însa nu viteza a fost problema, ci permisul: unul, aparent, obţinut în Ucraina.

de Bogdan Ocnaru

la 23.02.2021, 19:35

Vezi și
  • Atacantul FCSB l-a arătat poliţiştilor un act care nu există în realitate, după ce a fost tras pe dreapta, pe Autostrada Soarelui.
  • Florinel Coman susține că a obținut permisul în Ucraina, într-o perioadă în care a fost accidentat.

Surse din randul anchetatorilor spun că polițistii sunt aproape convinși ca actul nu există în realitate.

Acesta este documentul pe care atacantul FCSB l-a arătat poliţiştilor, după ce a fost tras pe dreapta. Pare a fi eliberat în 2019, în luna aprilie. Este semnat în colţul din stânga, lângă fotografie şi are forma unui permis clasic. 

Surse din Poliţie susţin, însă, că este doar "un carton fără valoare".

Polițiștii l-au oprit pe Florinel Coman pe Autostrada Soarelui 

Ieri seară, după ora 19, poliţiştii de pe Autostrada Soarelui l-au oprit pe Florinel Coman pentru că a depăşit viteza legală. Circula cu 165 de kilometri pe oră. În loc de o amendă de câteva sute de lei, l-au dus la secţie să dea declaraţii şi i-au făcut dosar penal. 

Le-ar fi spus că a dobândit dreptul de a conduce în Ucraina, într-o perioadă în care a fost accidentat.

Florinel Coman, fotbalist: ”Ce să se întâmple, nimic. Nu pot să vorbesc, sunt la antrenament acum”.

Aceleaşi surse din Poliţie spun că atacantul a încercat să obţină permisul de conducere şi în România, după ce a împlinit 18 ani. A făcut şcoala de şoferi, dar nu a promovat examenul. 

Dacă ar fi obţinut permisul ucrainean, atunci putea să îl preschimbe într-unul românesc. Pentru asta, trebuia să depună documentul în original, acte de identitate şi câteva chitanţe la Direcţia de Permise. 

În Ucraina, școala de șoferi pot face doar cei cu rezidență

Conform legii, autorităţile române i-ar fi eliberat permisul românesc, după ce ar fi verificat validitatea lui cu cele din Ucraina. Doar că, în Ucraina pot face şcoala de şoferi doar cei care au rezidenţă şi cunosc limba. Examenul se susţine în limba nativă.

Marin Gherman, jurnalist ucrainean: ”Se învaţă în jur de două sau trei luni. Se dă examen la şcoala de şoferi, care poate fi particulară, publică. După absolvirea şcolii de şoferi, există o înscriere generală naţională la una din secţiunile Ministerului Afacerilor Interne. Un examen teoretic, care se dă în limba ucraineană, la calculator. Şi un examen practic împreună cu un inspector”.

În Suceava, permisele eliberate de ţara vecină sunt des întâlnite la şoferii români.

Ionuţ Epureanu, IPJ Suceava: ”Şoferii au prezentat la control permise de conducere emise de statul ucrainean, cu suspiciunea de fals, poliţiştii români au întocmit în toate situaţiile dosare penale”.

Dacă va fi găsit vinovat, fotbalistul pe care Gigi Becali speră să ia câteva milioane de euro, în urma unui transfer în străinătate, riscă până la 3 ani de închisoare pentru conducere fără permis şi încă un dosar penal pentru uz de fals.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Dosar penal pentru fotbalistul Florinel Coman, prins cu un permis fals, obţinut în Ucraina. Gigi Becali: ”O să-l ierte!”