Antena Meniu Search
x

Video Dosarul angajărilor fictive din Botoşani. Medicii şpăgari îşi vor petrece Crăciunul după gratii. Decizia luată de judecători

Judecătorii au decis: angajaţii Spitalului Judeţean din Botoşani, reţinuţi săptămâna trecută, îşi vor petrece sărbătorile după gratii. Aceştia sunt acuzaţi de DNA de luare de mită şi trafic de influenţă. Foști directori, medici şi asistenți ar fi vândut, la propriu, posturi din spital. Iar caracatiţa reţelei s-ar extinde mult mai departe.

de Angela Bertea

la 21.12.2023, 14:03

Vezi și

În urma contestaţiilor depuse, judecătorii au menţinut măsura arestului preventiv pentru opt inculpaţi din dosarul şpăgii unor concursuri ce ar fi fost trucate la Spitalul Judeţean din Botoşani. Practic, opt persoane vor rămâne în continuare în spatele gratiilor. În schimb, pentru alte două persoane situaţia s-a schimbat. Pentru una măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, iar pentru alta s-a dispus punerea în libertatea. Astfel, cele două persoane vor petrece sărbătorile acasă. Totodată, apar noi informaţii în acest dosar.

Primar din Botoşani, reţinut 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influenţă

Un primar din judeţul Botoşani a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de trafic de influenţă. Anchetatorii spun că, în cursul anului 2020, acesta ar fi pretins şi primit de la două persoane suma de 2.000 de euro cu promisiunea că va ajuta pentru angajarea unei persoane la un sanatoriu de neuropsihiatrie din judeţul Botoşani pe un post de asistent medical. Promisiunea făcută de edil nu ar mai fi fost respectată, spun anchetatorii, postul respectiv fiind ocupat printr-un transfer de către o altă persoană. Primarul a fost audiat ore bune şi va fi dus la Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Dosarul angajărilor fictive din Botoşani. Medicii şpăgari îşi vor petrece Crăciunul după gratii. Decizia luată de judecători