Antena Meniu Search
x

Caz Covid depistat la o secție de votare din București. Procesul de vot a fost suspendat

Procesul de vot la o secție de votare din Sectorul 3 al Capitalei a fost suspendat, duminică, după ce un membru al biroului electoral, reprezentant al unui partid politic, a fost confirmat pozitiv cu Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.12.2020, 14:49

Două cazuri Covid depistate la o secție de votare din București. Procesul de vot a fost suspendat
Două cazuri Covid depistate la o secție de votare din București. Procesul de vot a fost suspendat - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Urmărește pe Observatornews.ro toate informațiile importante despre alegerile parlamentare din 2020.

S-a întâmplat la Secția 551 organizată la Școala Gimnazială nr. 112, din Sectorul 3. Secția de votare a fost închisă pentru dezinfectarea suprafețelor.

”La o secție de votare din București, procesul electoral a fost suspendat temporar după ce un membru al biroului electoral, reprezentant al unui partid politic, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Bărbatul făcuse testul ieri și a primit azi rezultatul”, se arată într-un comunicat emis de Biroul Electoral Central.

Persoana depistată cu Covid-19 era testată periodic la locul de muncă. Când a aflat rezultatul pozitiv la test a plecat din secție.

Fata bărbatului, care era reprezentant UDMR, a plecat și ea fiind contact al unui caz pozitiv.

Votul a fost suspendat între orele 10:45 si 11:45, timp în care sectia a fost aerisita si dezinfectata, la fel si obiectele folosite in procesul de votare. 

Bărbatul ajutase la construirea urnelor și la împărțirea obiectelor de birotică 

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne

La alegerile parlamentare 2020, care au loc astăzi, 6 decembrie, românii sunt chemați la urne să-și aleagă viitorii senatori și deputați din Parlamentul României.

Senatorii și deputații sunt aleși pe liste, potrivit principiului reprezentării proporționale, iar numărul acestora este stabilit prin legea electorală, în raport cu populaţia ţării.

Pe 6 decembrie, la alegerile parlamentare 2020, românii vor alege un număr de 136 de senatori și 312 deputați, reprezentând cele 43 de circumscripţii electorale (41 judeţe, Bucureşti şi Diaspora). Locuri suplimentare se adaugă pentru grupurile minoritare etnice care concurează în alegeri și trec un prag special (mai mic); în prezent, 17 minorități etnice sunt reprezentate în Parlament.

Primele rezultate exit-poll, la Observator

Primele rezultate la alegerile parlamentare vor fi publicate după exit-poll-ul din 6 decembrie 2020, ora 21:00.

Observatornews.ro vă aduce rezultatele exit-poll, primele rezultate parțiale și rezultatele finale de la Alegerile parlamentare din 2020, precum și cele mai importante știri din ziua votului: declarațiile făcute de principalii candidați din București și marile orașe, după vot, dar și după aflarea rezultatelor, și date în timp real despre prezența la vot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Caz Covid depistat la o secție de votare din București. Procesul de vot a fost suspendat