Antena Meniu Search
x

Două containere pline cu marfă contrafăcută, în valoare de 4,5 milioane de euro, descoperite în Portul Constanţa. Unde trebuia să ajungă

Mărfuri contrafăcute şi nedeclarate, în valoare de 4,5 milioane de lei, au fost descoperite de autorităţi în două containere sosite în Portul Constanţa, ce erau destinate unei firme din Ilfov, respectiv unei societăţi comerciale din Ucraina.

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 16:30

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Hepta

Garda de Coastă a transmis, marţi, că poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, peste 16.100 de bunuri constând în articole vestimentare, ţigări electronice, ceasuri şi accesorii, existând suspiciunea că acestea sunt contrafăcute. 

 Unde trebuia să ajungă marfa

Astfel, autorităţile au verificat un container sosit din Bangladesh, încărcat cu articole vestimentare, ce avea ca destinatar o societate comercială din judeţul Iflov. ''În urma verificărilor amănunţite s-a constatat faptul că, în interiorul containerului, se aflau un număr total de 6.540 produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor'', se arată în comunicat. 

De asemenea, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au controlat şi un container sosit din China pentru o firmă din Ucraina. ''În urma verificărilor amănunţite s-a constatat faptul că, în interiorul containerului, se aflau un număr total de 8.800 ţigări electronice de unică folosinţă nedeclarate, peste 8000 ceasuri şi cutii pentru telefoane, produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute'', a precizat sursa citată.

Valoarea acestor bunuri se ridică la 3,5 milioane de lei. 

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, folosirea de acte nereale şi contrabandă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Două containere pline cu marfă contrafăcută, în valoare de 4,5 milioane de euro, descoperite în Portul Constanţa. Unde trebuia să ajungă