Antena Meniu Search
x

Două fete din Tulcea şi căţelul lor au căzut 100 de metri, în cariera de piatră Bididia

Două fete, ambele în vârstă de 15 ani, şi un căţel, au căzut aproximativ 100 de metri, într-o carieră de piatră din judeţul Tulcea.

de Redactia Observator

la 14.03.2019, 09:53

Două fete, ambele în vârstă de 15 ani, şi un căţel, au căzut aproximativ 100 de metri, într-o carieră de piatră din judeţul Tulcea.

Totul s-a întâmplat, ieri după-amiază, în jurul orei 16.30, în zona carierei Bididia din Tulcea.

Un apel disperat la numărul unic de urgenţă 112 al mamei uneia dintre fete i-a pus pe jar pe pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Fiica femeii, împreună cu o altă fată, şi-a sunat mama şi a anunţat-o că au căzut în cariera de piatră şi sunt grav rănite.

Pe acelaşi subiect

"După câteva momente a venit și al doilea apel, era una dintre cele două. Nu știau unde se află.

Un echipaj de pompieri a răspuns apelului. Dispecerul a păstrat legătura telefonică până au ajuns salvatorii la ea, în timp ce echipajul de pe autospecială înconjura dealul Bididia cu sirenele pornite pentru a încerca să repereze fetele. Cele două au fost într-un târziu văzute, erau pe marginea carierei, care în acel loc are aproximativ 100 de metri adâncime. Cea care sunase abea se mai ținea", se arată într-o postare pe Facebook a ISU Tulcea.

Două fete din Tulcea au căzut în cariera de piatră de la Bididia

Plutonier major Arhire Iulian a fost cel care a coborât în rapel pe peretele carierei de piatră, ajuta de colegi, şi le-a ajutat pe cele două fete.

"A reușit să o scoată pe prima, cea care era în cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua fată. Poziția ei era dificilă și nu putea să ajungă ușor la ea, mai ales pentru a o asigura. Vântul sufla cu putere, ceea ce a făcut și mai greoaie intervenția. După extragerea celei de a doua fete, a urmat și companionul lor, un cățel. Cele două au fost preluate de o ambulanță a Serviciului de ambulanță județean", au mai scris pompierii pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Două fete din Tulcea şi căţelul lor au căzut 100 de metri, în cariera de piatră Bididia