Antena Meniu Search
x

Două minore, obligate să se prostitueze şi să facă videochat de un bărbat din Prahova. Fetele erau încătuşate când rămâneau singure

Două fete minore, exploatate sexual de un bărbat, au fost descoperite într-o locuinţă din Bucureşti. Una dintre ele era obligată să se prostitueze pe când cealaltă era forţată să facă viodechat, contra unor sume de bani însuşite de cel care le sechestra. Când erau lăsate nesupravegheate, fetele erau încăţuşate pentru a nu scăpa. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 11:35

Două minore, obligate să se prostitueze şi să facă videochat de un bărbat din Prahova. Fetele erau încătuşate când rămâneau singure
Două minore, obligate să se prostitueze şi să facă videochat de un bărbat din Prahova. Fetele erau încătuşate când rămâneau singure - Shutterstock

Conform unor comunicate transmise, miercuri, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi DIICOT, în intervalul mai-iunie 2023, inculpatul a recrutat, transportat şi adăpostit, în spaţii închiriate din municipiul Bucureşti, două persoane vătămate minore în scopul obţinerii unor beneficii materiale prin exploatarea sexuală a acestora.

Una dintre fete se afla sub plasament la un asistent sociale

"O victimă a fost constrânsă să întreţină raporturi sexuale cu mai multe persoane, racolate fie prin intermediul anunţurilor, fie direct de către inculpat, iar cea de-a doua să presteze servicii de videochat pe o platformă online, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către inculpat. (...) În activitatea de exploatare, inculpatul a profitat de starea de vulnerabilitate a uneia dintre victimele minore cauzată de situaţia sa familială (plasament la asistent social) şi, sub pretextul unei relaţii sentimentale, a determinat-o, în mod repetat, să revină în Bucureşti unde a fost depistată la data de 27.08.2023 în urma măsurilor investigativ-operative întreprinse de poliţiştii BCCO Ploieşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Prahova - Serviciul de Investigaţii Criminale şi al celor din cadrul Secţiei 21 Poliţie Bucureşti", arată anchetatorii.

Potrivit acestora, pe timpul nopţii, precum şi în momentele în care, pe timp de zi, inculpatul nu putea supraveghea victimele, a procedat la imobilizarea acestora folosind o pereche de cătuşe achiziţionată online.

Inculpatul a fost reţinut, fiind ulterior prezentat Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Două minore, obligate să se prostitueze şi să facă videochat de un bărbat din Prahova. Fetele erau încătuşate când rămâneau singure