Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Două nave maritime s-au ciocnit pe canalul Sulina, la Mila 18

Două nave maritime s-au lovit, miercuri, pe canalul Sulina, în timp ce una dintre ele încerca să ancoreze în regim de urgenţă, în urma evenimentului nefiind înregistrate victime.

de Redactia Observator

la 28.08.2024 , 17:44

Potrivit unui comunicat de presă remis de Autoritatea Navală Română (ANR), vasul Sundry, sub pavilion Panama, se deplasa spre Tunisia, cu o 6.228 de tone de orz la bord, atunci când a suferit o defecţiune la motorul principal, ceea ce a forţat echipajul să ancoreze în regim de urgenţă, scrie Agerpres.

"În timpul manevrei, nava a fost lovită de tancul Mazu Xiao, sub pavilion Liberia, care naviga amonte de la Constanţa către Izmail, transportând 6.620 de tone de motorină. Nava Mazu Xiao şi-a continuat marşul amonte şi va ancora în rada portului Tulcea pentru cercetări suplimentare privind incidentul. De asemenea, nava Sundry a suferit avarii în zona pupa şi va fi oprită la Sulina pentru cercetări", se specifică în comunicatul ANR.

În urma incidentului înregistrat la mila marină 18 a Dunării nu au fost înregistrate victime sau poluare, iar traficul pe canalul Sulina se desfăşoară normal.

Vezi și

Căpitănia Portului Sulina a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii acestui eveniment. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Două nave maritime s-au ciocnit pe canalul Sulina, la Mila 18