Două persoane rănite, după un accident în care au fost implicate o maşină şi o ambulanţă

De Lili Trifu.
Publicat: 31.01.2021, 08:58.
Actualizat: 31.01.2021, 08:59

Accident cumplit, aseară, pe Drumul European 581, în judeţul Vaslui. O ambulanţă şi un autoturism s-au izbit frontal, după ce şoferul maşinii a încercat să facă o depăşire neregulamentară şi a ajuns pe contrasens. În urma impactului violent, asistenta de pe ambulanţă şi o femeie care se afla în autoturism au fost rănite şi au ajuns la spital. 

Incidentul a avut loc pe raza localităţii Şapte Case, din judeţul Vaslui. Ambulanţa se îndrepta spre Bârlad, după ce lăsase un pacient la spitalul din Vaslui. Un şofer grăbit a încercat însă o depăşire periculoasă, a intrat pe contrasens şi nu a mai putut evita impactul.

Valentin Bicher, ambulanţier: A intrat în depăşire fără să... adică... s-a asigurat el, dar nu a mai reuşit să revină la loc. Am încercat să-l evit, am intrat pe oblic, dânsul a intrat frontal, i-am lăsat loc pe lângă mine, să treacă, nu a reuşit să treacă. Nu am putut evita. N-am avut nicio şansă. Vedeţi cum am venit, se văd urmele. Am încercat să intru în şanţ numai ca să nu îl iau.

În urma impactului, ambulanţa a fost proiectată pe câmp, iar autoturismul s-a oprit în şanţul de pe marginea şoselei.

Şoferul autoturismului: A frânat cineva în faţă, eu m-am ferit de el, Salvarea a venit din faţă şi... ne-am ciocnit frontal.

Şoferul vinovat de producerea accidentului se va alege cu dosar penal

Asistenta care se afla în ambulanţă, în vârstă de 52 de ani, a fost transportată la spital, după ce s-a lovit puternic la cap. Şi soţia şoferului vinovat, care stătea pe locul din dreapta, a fost rănită.

Marius Stanciu, ISU Vaslui: Detaşamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale, între care o autospecială de stingere cu apă şi spumă, echipată cu modul pentru descarcerare, şi o ambulanţă tip C1, cu echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

Şoferul vinovat se va alege cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.