Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Două reprize a dat". Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. Seismul s-a simțit puternic și în București

Cutremur puternic ieri după-amiază în Vrancea, resimţit şi în Bucureşti, dar şi în ţările vecine. Iniţial, Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunţat că seismul a avut 5,5  pe scara Richter, însă ulterior a revenit cu o nouă valoare. Potrivit specialiştilor vorbim despre cel mai mare cutremur produs în ultimii doi ani în zonă. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu pagube de niciun fel.

de Adrian Bonciu

la 17.09.2024 , 09:08

Cutremurul a avut loc la ora 17:40, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău. Chiar dacă oamenii care locuiesc acolo sunt obişnuiţi cu astfel de evenimente, ieri, intensitatea de 5,2 pe scara Richter i-a cam speriat. Din fericire, totul a durat doar câteva secunde. "S-a simţit foarte bine, aici pe bancă, nu în apartament, aici eram. Două reprize a dat", spune un bărbat. "Dar imediat, aşa făcea canapeaua", completează o femeie. "S-a simţit destul de bine", mărturisteşte o alta. "Eram în casă şi a început studioul să se mişte şi într-o parte şi în cealaltă", explică un domn.

Deşi nu au existat pagube, trei autospeciale au patrulat pe străzile din mai multe localităţi buzoiene.

Cutremurul, resimţit în Ucraina, Bulgaria şi R. Moldova

Vezi și

Cutremurul a fost resimţit şi peste hotare în Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova. Maia Sandu a fost suprinsă de seism chiar în timpul unei transmisiuni live a unei emisiuni din Chişinău. Contrar tuturor aşteptărilor, după şocul iniţial, aceasta şi-a păstrat calmul, zâmbind către cameră.

De la începutul anului, în România au avut loc 7 cutremure cu magnitudinea de peste 4 pe Richter.

Adrian Bonciu Like
Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » "Două reprize a dat". Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. Seismul s-a simțit puternic și în București