Antena Meniu Search
x

Dovada că SUA se pregătesc pentru un RĂZBOI cu Rusia? Imagini FĂRĂ PRECEDENT surprinse chiar in Area 51, "baza extratereştrilor" (FOTO, VIDEO)

Un incident spectaculos surprins de un amator în unul dintre cele mai secrete locuri de pe Pământ, Area 51, ar putea fi dovada că Statele Unite ale Americii se pregătesc pentru un război cu Rusia.

Un incident spectaculos surprins de un amator în unul dintre cele mai secrete locuri de pe Pământ, Area 51, ar putea fi dovada că Statele Unite ale Americii se pregătesc pentru un război cu Rusia.

Britanicul Phil Drake (42 de ani), de profesie controlor de trafic, a surprins imagini fără precedent în timp ce vizita deşertul ce înconjoară Area 51 (Zona 51) chiar în ziua în care Donald Trump a fost ales preşedinte al Statelor Unite ale Americii, scrie Daily Mail.

Bărbatul a reuşit să fotografieze "o luptă" între un avion american F-16 şi unul rusesc Suhoi Su-27P chiar deasupra Zonei 51. El susţine că este pentru prima dată când sunt surprinse imagini ale unei astfel de "întâlniri" în Statele Unite, asta pentru că oficial SUA nu a importat niciodată Su-27P Flanker-B.

"Acest avion avea camuflaj cu model sovietic, dar era neidentificabil. Avioanele se aflau la o înălţime de aproximativ 6000 de metri, iar distanţa dintre mine şi avioane era de aproximativ zece kilometri. Ele erau aproape invizibile pentru ochiul liber, dar acesta este şi motivul pentru care nimeni nu a mai reuşit să le fotografieze vreodată", a explicat Phil Drake.

Britanicul susţine că cele două avioane au simulat o luptă "adevărată", cu manevre extrem de periculoase, pe care el a reuşit să le surprindă în fotografii.

După terminarea exerciţiului, avioanele au plecat către spaţiul aerian de deasupra Groom Lake, numele real al Zonei 51, care este restricţionat.

"Există zvonuri că un avion de tip Su-27P Flanker-B zboară de la baza Groom Lake de mai bine de 20 de ani, însă nimeni nu a găsit vreodată o dovadă a acestui lucru. Aceste fotografii reprezintă prima dovadă că americanii folosesc un astfel de avion, care este principala armă a Forţelor Aeriene ruse şi chineze", mai spune britanicul Phil Drake.

Existenţa Zonei 51 (Area 51) nu a fost recunoscută niciodată oficial de către guvernul SUA, cu toate că în ultima vreme CIA a declasificat mai multe documente referitoare la locaţie acestei baze şi la activităţile generale care se desfăşoară acolo. 

Oficial locaţia este cunoscută ca Poligonul de teste şi antrenament de la Nevada sau Groom Lake (Nevada Test and Training Range). În documentele CIA se folosesc şi alte nume alternative precum Dreamland, Paradise Range, Home Base, Watertown Strip sau Homey Airport.

Baza de teste din deşertul Nevada a fost înfiinţată de către Preşedintele Harry Truman, în 1951. Scopul initial era amenajarea unui perimetru într-o zonă izolată pentru a realizarea unor teste nucleare. Aşa apare Nevada Test Site, locul în care Departamentul Energei din SUA a realizat aproximativ 100 de teste nucleare atmosferice (numărul total de teste nucleare, însumând şi cele subterane, ajunge la 739). Zona 51 era un alt perimetru din această imensă bază din deşertul Nevada, care era situată chiar lângă  Nevada Test Site (numărul 51 vine de la ordinea în care au fost numerotate perimetrele bazei). Zona 51 era adiacentă Zonei 15.  Perimetrul are o  formă dreptunghiulară şi se întinde pe 40 de km . Baza se află la 155 de km, NV de Las Vegas.

Activitatea din interiorul bazei militare situate în Zona 51 a reprezentat întotdeauna un secret. Faptul că din ce în ce mai mulţi cetăţeni americani semnalau apariţia de OZN-uri prin anii ’50 şi ‘60 avea o legătură directă cu activitatea care se desfăşura în Zona 51. Accesul în apropierea bazei este în continuare restricţionat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Dovada că SUA se pregătesc pentru un RĂZBOI cu Rusia? Imagini FĂRĂ PRECEDENT surprinse chiar in Area 51, "baza extratereştrilor" (FOTO, VIDEO)